Digital Foundry – Metroid Prime Remastered tech analyse

Digital Foundry – Metroid Prime Remastered tech analyse

De op technologie gerichte crew van Digital Foundry heeft de nieuw uitgebrachte versie van Metroid Prime Remastered op de Nintendo Switch gespeeld en ze zijn behoorlijk tevreden over het werk dat Retro Studios en de andere ontwikkelaars die met hen aan de game hebben gewerkt, hebben dit bereikt. In de gedockte modus heeft de game een resolutie van 900p, terwijl de resolutie in draagbare modus 600p is.

Alle modellen en texturen uit de originele game zijn echter volledig herbouwd voor de remaster. Godzijdank behouden zowel de gedockte als de draagbare modi van Metroid Prime Remastered een soepele en consistente zestig frames per seconde met zeer weinig drops. In hun afsluitende opmerking zei Digital Foundry over de game: “Metroid Prime: Remastered is een meer toegankelijke en prachtig verbeterde versie van de klassieker van de zesde generatie die op zichzelf staat als een geweldige game.” Deze verklaring werd gebruikt om het spel samen te vatten.

video
play-rounded-fill

Hoogtepunten technische analyse van Metroid Prime Remastered

“Niet alleen dat, maar alle modellen en texturen van Metroid Prime zijn speciaal voor deze editie helemaal opnieuw gedaan. Het eerste asset-werk dat voor Prime werd gedaan, had een ongelooflijke geometrische dichtheid en sterke textuur, waardoor het mooi leek voor de tijd waarin het is gemaakt, maar het houdt de huidige onderzoeken niet goed stand. Elk object lijkt volledig opnieuw te zijn gemaakt om te passen bij de mogelijkheden van de Switch-technologie, met tal van incidentele details toegevoegd. De nieuwe modellen hebben meer veelhoekige complexiteit en betere textuur .

“Wat de visuele kwaliteit betreft, werkt de nieuwe game op 900p in gedockte modus en 600p in draagbare modus, zonder enig spoor van dynamische resolutieschaling en zonder anti-aliasing”, luidt de beschrijving. Vanwege het ontbreken van real-time effecten en spiegelende omgevingskenmerken, is de afwezigheid van anti-aliasing ongebruikelijk voor een recent spel; toch valt het niet al te slecht op vanwege deze factoren. De afwezigheid van anti-aliasing komt pas echt tot uiting in metalen, kunstmatige gebouwen.

“De prestaties zijn vrij eenvoudig, en dat is iets dat moet worden geprezen. Tijdens mijn tests kon ik een stabiele 60 frames per seconde aanhouden in zowel de gedockte als de draagbare modus, en ik zag geen waarneembare dalingen in framesnelheid op elk moment. De nieuwe editie is op zijn best wanneer deze wordt afgespeeld op een draagbaar systeem, en vooral op het OLED Switch-model, waardoor de diepere tonen van de herwerkte verlichting echt opvallen. Op een scherm zo klein, de presentatie net iets minder native zijn dan native is nauwelijks merkbaar, en Remastered ziet er gewoon geweldig uit.

“Natuurlijk dragen de verbeteringen aan de esthetische aspecten ook veel bij. De Nintendo Switch-versie van Metroid Prime is een prachtig spel dat geweldig gebruik maakt van de technologie om een ​​grafisch complexe ervaring te creëren en tegelijkertijd aan een framesnelheid te voldoen doel van een ijzersterke 60 frames per seconde Dit is gemakkelijk een van de meest visueel indrukwekkende games die ik op de Nintendo Switch heb gespeeld, en het demonstreert het ongelooflijke potentieel van het Tegra X1-aangedreven apparaat wanneer het de kans krijgt om te schitteren in een originele creatie. Remastered lijkt ongelooflijk veel op het bronspel, ondanks de enorme grafische sprong die ook was opgenomen, waarbij de originele beeldtaal nauw werd gevolgd bij het invullen en verbeteren van elk beschikbaar detail.