Digital Foundry Retro kijkt naar Turok

Digital Foundry Retro kijkt naar Turok

De nieuwste editie van Digital Foundry Retro heeft een kijkje genomen naar de geliefde Turok – Dinosaur Hunter, die een N64-lanceringstitel was.

video
play-rounded-fill

De game ontving onlangs ook een HD-remaster op verschillende platforms.

Korte beschrijving van de DF Retro

DF Retro is terug met een diepe duik in een van de technisch meest indrukwekkende consolegames van zijn periode – de reputatie van Turok Dinosaur Hunter is in de afgelopen twintig jaar mogelijk afgenomen, maar in sommige opzichten daagde en overschreed hij zelfs de machtige Quake. John neemt ons mee terug in de tijd, samen met een speciale mystery-gastrol …

Over Turok

Turok is terug en geen dinosaurus is veilig! Toen het voor het eerst in 1997 werd uitgebracht, introduceerde Turok gamers in een wereld vol met sluwe vijanden, vallen, puzzels en dodelijke wapens, allemaal binnen een enorme 3D-omgeving die klaar was om te verkennen.

Het klassieke spel is nu gerestaureerd en uitgebreid met een nieuwe visuele engine en opwindende nieuwe functies om je tanden in te zetten!

Het verloren land …

Een wereld waar tijd geen betekenis heeft – en het kwaad kent geen grenzen. Gescheurd door een wereld die al lang voorbij is, heeft de tijdreizende krijger Turok zichzelf in een woest land gestoken dat verscheurd is door een conflict. Een slechte overheerser bekend als ‘The Campaigner’ probeert het weefsel van de tijd te versnipperen en het universum te regeren met behulp van een oeroud artefact dat bekend staat als ‘The Chronoscepter’.

De Chronoscepter werd duizenden jaren geleden verbrijzeld in een poging om te voorkomen dat hij in slechte handen valt. De campagnevoerder heeft een enorm scherpstelgebied geconstrueerd dat hij van plan is te gebruiken om de kracht van de Chronoscepter te vergroten en te verdraaien om de barrières tussen de eeuwen te doorbreken en het universum te regeren. Turok heeft gezworen om de acht stukken van de Chronoscepter verspreid door het Verloren Land te vinden en een einde te maken aan de slechte plot van The Campaigner …

Om meer te leren, moet je de wereld van Turok betreden!

  • Volledig 3D virtuele wereld
  • Rennen, springen, klimmen in elke richting in een volledig 3D-wereld, met de mogelijkheid om onafhankelijk te kijken en je wapens omhoog, omlaag of opzij te richten.
  • Intelligente vijanden geprogrammeerd voor Ferocity
  • Variabele agressieprofielen zorgen ervoor dat elke vijand zich uniek gedraagt.
  • 14 monsterlijke hightech wapens
  • Van de granaatwerper, plasma-pulsgeweer en buitenaards wapen tot de Quad Rocket Launcher en, de moeder van alle geweren, het atomaire fusiekanon!
  • Geavanceerde interactieve achtergronden met deeltjestechnologie
  • Cobwebs zwaaien. Bubbels vormen ringen op het wateroppervlak. Kogels ketsen af. Bomen exploderen in vlammen en vallen op de grond. Watervallen koken met schuim.
  • Bionisch ontworpen dinosaurussen
  • Raptors met scheermesjes. Artillerie-verpakking Triceratops. Alien Infantry en een door lasergestuurde T-Rex. Na elke beweging met head-tracking-technologie.