Digital Foundry – Sonic Colors Ultimate analyse

Digital Foundry – Sonic Colors Ultimate analyse

Digital Foundry heeft Sonic Colors Ultimate getest en hoewel ze toegeven dat het niet perfect is, zijn ze er redelijk tevreden mee.

De ergste boosdoener van alle platforms is helaas de Nintendo Switch-versie, wat bizar is gezien hoe goed Sonic-games historisch gezien over het algemeen verkooptechnisch presteren op Nintendo-consoles.

video

Sonic Colors Uhhh … iets

Er is ook het probleem van de langere laadtijden op de Switch in vergelijking met de originele Wii-versie, dus hopelijk werkt Blind Squirrel Games aan een Switch-patch. Digital Foundry heeft ontdekt dat de game op 600p draait als de game in de handheld-modus staat en 900p als hij in het dock wordt gespeeld.

Het streeft naar een framesnelheid van 30 fps, maar hapert een paar keer. 

Samenvatting:

  • Textuur met hogere resolutie en opnieuw gemaakte items, modernere effecten zoals bloei, spiegeling in bepaalde materialen, schaduw, enz.
  • UI is vernieuwd voor hogere resoluties.
  • Door deze veranderingen ziet het er zeker anders uit, en sommigen geven misschien de voorkeur aan het originele uiterlijk.
  • Enkele kleine visuele problemen op PS5, knallende objecten, flikkerende effecten, ontbrekende geometrie op afstand.
  • Cutscenes zijn opgeschaald met AI, de resultaten zijn niet perfect, maar nog steeds een verbetering ten opzichte van het origineel.

Platformverschillen

  • PS5: 1440p bij vergrendelde 60FPS.
  • PS4: 1080p voor de basis en 1440p voor de Pro, met grotendeels vergrendelde 60FPS met af en toe een hapering tijdens het rennen door de podia.
  • Xbox-serie: 1080p op de S / native 4K voor de X, met x16 AF toegepast op de Series X-versie. Beide op vergrendelde 60FPS
  • Xbox One: 900p voor de S / native 4K voor de X, ook 60FPS maar met haperingen die langer zijn en vaker voorkomen. Ze merken op dat de werkelijke framerate prima is, omdat deze constant 60FPS bereikt wanneer de haperingen niet optreden.
  • Switch: 600p draagbaar / 900p gedockt, gericht op 30FPS maar ook met af en toe een hapering. Lagere kwaliteit van activa en veel langere laadtijden dan zelfs de originele Wii-release.

Over Sonic Colors Ultimate

Ga met Sonic mee in het supersnelle avontuur van je leven! De kwaadaardige Dr. Eggman heeft een gigantisch interstellair pretpark gebouwd dat barst van de ongelooflijke attracties en kleurrijke attracties – maar hij drijft het aan met een gevangengenomen buitenaards ras genaamd ‘Wisps’.

Gebruik de bliksemsnelheid van Sonic om de Wisps te bevrijden en leer de geheimen van hun verbazingwekkende krachten kennen terwijl je zes unieke kleurrijke werelden verkent, elk gevuld met gevaarlijke vijanden en hindernissen om te overwinnen. Nu met verbluffende opgeschaalde beelden, extra functies, nieuwe spelmodi en verbeterde gameplay – het is de Ultimate Sonic Colors-ervaring. Sonic wordt getest op deze spannende reis om de Wisps te bevrijden – maar met hun hulp en die van jou is het een test die hij met vlag en wimpel zal doorstaan!