Digital Foundry – Splatoon 3 tech analyse

Digital Foundry – Splatoon 3 tech analyse

Nu Splatoon 3 uit is, heeft Digital Foundry een video over de game gemaakt vanuit technisch oogpunt, waarbij we kijken naar zaken als framesnelheid en resolutie.

video
play-rounded-fill

Hoogtepunten uit de technische analyse van Splatoon 3

  • De verlichting lijkt beter te zijn dan in andere games. In vergelijking met andere hubs heeft Splatsville betere graphics en is groter.
  • In het dockingstation gaat de resolutie zo hoog als native 1080p en zo laag als 820p. Het maakt gebruik van dynamische resolutieschaling om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. In de draagbare modus is de hoogste resolutie 720p, en dynamische schaling van de resolutie verlaagt het tot ongeveer 75% daarvan. Vaker dan je zou denken, vooral in draagbare modus, wordt het maximale aantal pixels behouden.
  • Het lijkt erop dat FSR 1.0 wordt gebruikt voor Splatoon 3, maar het doet niet veel
  • Het grootste deel van Splatoon 3 draait op 60 FPS. Alleen de hub draait op 30 FPS. De stabiliteit van de prestaties is hoog
  • Voor het eerst voegt Splatoon 3 bont toe aan goo en sommige vijanden die op schelpen lijken. In de modus voor één speler blijft de verf die je spuit op de eilanden, zelfs als je van het ene niveau naar het andere springt of het spel sluit. In singleplayer lijkt er geen FPS-vertraging te zijn
  • De laadtijden zijn niet te lang.

Over Splatoon 3

Betreed de Splatlands, een woestijn waar Inklings en Octolings leven die veel gevechten hebben meegemaakt. De meest opwindende plek van deze stoffige woestenij is Splatsville, de stad van de chaos.

Zelfs op deze desolate plek is Turf War de beste game, en gevechten vinden plaats in nieuwe stadia in de wildernis hier in de buurt.

Met dynamische nieuwe bewegingen en een nieuw boogvormig wapen om inkt te gooien, kunnen deze jagers aanvallen ontwijken en meer terrein bestrijken.

Kenmerken:

Turf War is het populairste ding om te doen in Splatsville, dus het is logisch dat de game is verbeterd. In drie minuten proberen twee teams van vier de meeste grasmat op de kaart te markeren. Er zijn nieuwe moves toegevoegd, zoals de Squid Surge, waarmee spelers snel tegen muren op kunnen zwemmen, en de Squid Roll, waarmee spelers uit de inkt kunnen springen terwijl ze zich omdraaien. Wanneer het personage van een speler oplicht tijdens de zet, zorgt dit er ook voor dat tegenstanders er geen inkt op krijgen.

Turf War-gevechten zullen plaatsvinden op verschillende exotische plaatsen, waarvan sommige nieuw zijn en sommige oud. Er zijn podia zoals Eeltail Alley, Scorch Gorge, Mincemeat Metalworks en Undertow Spillway die alleen in de Splatlands zijn. Er is ook de nieuwe Hagglefish Market, een pier vol straatverkopers die van alles verkopen. Museum d’Alfonsino, Hammerhead Bridge en Mahi-Mahi Resort, allemaal uit Greater Inkopolis, zijn ook terug. Bij de lancering zullen er 12 podia zijn, waarvan sommige werden getoond in de videopresentatie. In gratis updates na de lancering zullen meer fasen worden toegevoegd.

Het trio van Deep Cut: Deep Cut is een bekende groep van drie mensen die de nieuwsshow Anarchy Splatcast in Splatsville hosten. Ze vertellen je over de gevechtsfasen die momenteel beschikbaar zijn en ander nieuws. Voor het eerst in de serie kun je deze updates zelfs lezen terwijl je op pad bent in Splatsville.

De Splatfests zijn terug: in deze evenementen stemmen spelers op hun favoriete optie uit drie keuzes die passen bij een aangekondigd thema. Op basis van hun keuze voegen ze zich bij een team en gevechten over een bepaalde tijd beslissen wie er wint. Splatfests zullen uit twee delen bestaan. In het eerste deel zullen de drie teams vechten in Turf War-gevechten met vier spelers aan elke kant. In de Tricolor Turf War-gevechten in de tweede helft strijden drie teams tegelijkertijd. Dit is een nieuwe modus. Kan het team op de eerste plaats zichzelf verdedigen in deze ongebruikelijke 4-vs-2-vs-2 wedstrijd?

De belangrijkste wapens van de Splatlands: alle belangrijke wapentypen uit eerdere Splatoon-games zijn meteen beschikbaar in Splatoon 3. Er zijn ook nieuwe Splatlands-specifieke wapens toegevoegd, zoals de Tri-Stringer, die eruitziet als een boog en kan in drie richtingen tegelijk schieten. Het kan ook geladen schoten afvuren die even bevriezen voordat ze exploderen. Wanneer u de Splatana-wisser zwaait, creëert deze een middelpuntvliedende kracht waardoor de bladen van inkt vliegen. Als je ermee zwaait nadat het is opgeladen, wordt het een geladen schuine streep.

Speciale wapens: als je genoeg gras hebt geïnkt, kun je speciale wapens gebruiken. Splatoon 3 voegt een aantal nieuwe en andere speciale wapens toe. Een daarvan is de Tacticooler, die, wanneer ingeschakeld, een koelkast laat verschijnen met drankjes die de statistieken van het team helpen. De Wave Breaker zendt geluidsgolven uit die door het gebied bewegen. En de Reefslider is een dobber in de vorm van een haai die naar voren beweegt met een uitbarsting van inkt die tegenstanders raakt. Sommige speciale wapens uit eerdere Splatoon-games komen terug, zoals de Tenta Missiles, Inkjet, Ink Storm, Ultra Stamp en Booyah Bomb. Speciale wapens horen bij de hoofdwapens, zodat spelers de juiste combinatie kunnen vinden voor hoe ze dingen willen doden.

Er zijn meer manieren om te vechten in de Splatlands dan alleen Turf War-gevechten. In Anarchy Battles proberen spelers de top van de ranglijst te bereiken. Er zijn vier verschillende spelmodi die om de beurt gespeeld worden. Dit zijn Splat Zones, Tower Control, Rainmaker en Clam Blitz. Anarchy Battle (Series) is voor mensen die alleen willen spelen en een uitdaging willen aangaan. Als je met vrienden wilt samenwerken, kun je ook deelnemen aan Anarchy Battle (Open). Spelers kunnen modi en andere opties naar wens instellen in Private Battles. Met uitzondering van Anarchy Battle (Series), kan elke modus in de lobby met vrienden worden gespeeld. Dit betekent dat je met dezelfde groep kunt blijven spelen nadat de eerste wedstrijd in een reeks is afgelopen. Bij de Shoal kunnen spelers ook met mensen in de buurt praten om met hen te spelen in verschillende spelmodi.

Salmon Run is terug in Splatoon 3 en is groter dan ooit. Vier spelers moeten samenwerken om Power Eggs te verzamelen van Salmonids die op hen af ​​komen. Salmon Run kan op elk moment worden gespeeld in Splatoon 3. Boss Salmonids, zoals het nieuwe Slammin’ Lid en de Big Shot, zijn gevaarlijke wezens die spelers zullen ontmoeten. Cohozuna, een gigantische King Salmonid, komt soms opdagen. Ook komen zalmachtigen om de paar maanden naar de stad waar Inklings en Octolings wonen voor Big Run.

Return of the Mammalians: de geheel nieuwe verhaalmodus is een geweldige manier om te leren vechten en wapens te gebruiken terwijl je op avontuur gaat om de geheimen van Alterna, de Fuzzy Ooze, te ontdekken en hoe deze zich verhoudt tot de hoofd thema. Als Agent 3, het nieuwste lid van de New Squidbeak Splatoon, zullen spelers vechten tegen het Octarian Army, waarvan de leden om de een of andere reden bedekt zijn met haar. Spelers kunnen vele stadia doorlopen met hun Smallfry-vriend. Elke fase heeft zijn eigen wendingen.

Kenmerken in de lobby: Er zijn een aantal dingen in de lobby van Splatsville. Vrienden die je online hebt, zien eruit als hologrammen in 3D. Het is gemakkelijk om als vriend mee te doen aan een gevecht of als vijand binnen te vallen. En als mensen als team spelen, kunnen ze op elk moment zien wat hun vrienden aan het doen zijn. De lobby heeft ook een Memory Player, waarmee je recente gevechten helemaal opnieuw kunt bekijken, zelfs vanuit het oogpunt van een andere speler.

Aanpassen met de catalogus: Splashtags verschijnen wanneer een gevecht begint. U kunt de titel, achtergrond en badge hierop wijzigen. Ook kan de “emote” die een personage doet wanneer ze een gevecht winnen, worden gewijzigd. Al deze en meer zijn te vinden in de in-game catalogus, die zal worden verkocht bij Hotlantis, een winkel aan de rand van Splatsville. Spelers kunnen de punten die ze verdienen in gevechten gebruiken om dingen zoals seizoensuitrusting en stukken vaardigheden te kopen. Nadat de catalogus voor het eerst uitkomt, komen er de komende twee jaar elke drie maanden updates uit.

Tableturf Battle: De Tableturf Battle Dojo staat op een braakliggend terrein in Splatsville. Het is waar Tableturf Battle plaatsvindt. Tableturf Battle is een één-op-één kaartgevechtspel gebaseerd op Turf War. Met verschillende kaarten kunnen spelers verschillende vormen tekenen, kracht opbouwen en vervolgens een speciale “comeback” -aanval gebruiken om alles tegelijk te gebruiken. Je kunt meer dan 150 kaarten krijgen.

SplatNet 3 is een online service voor Splatoon 3 die kan worden gebruikt met een smartapparaat via de Nintendo Switch Online-app. Hiermee kun je je gevechtsgeschiedenis bekijken, speciale uitrusting bestellen in de SplatNet Gear Shop en nog veel meer doen. Crusty Sean’s Wandercrust is iets nieuws. Je kunt Crusty Sean op zijn reis helpen door hem Inked Points te geven die je uit gevechten krijgt. Bij de lancering kun je SplatNet 3 spelen.

Ad