Digital Foundry – The Witcher 3 wel mogelijk?

Digital Foundry – The Witcher 3 wel mogelijk?

De geruchten over een Witcher 3-poort op Nintendo Switch zijn de laatste paar dagen behoorlijk hoog geweest en daarom is Digital Foundry de uitdaging aangegaan om te kijken of het al dan niet haalbaar is.

Terwijl Nintendo Switch een reeks games heeft blijven leveren die op de een of andere manier de kansen zoals Doom 2016 heeft weten te trotseren, Wolfenstein: The New Colossus, Mortal Kombat 11 en Hellblade: Senua’s Sacrifice, zou hetzelfde kunnen worden gezegd over een Witcher 3-poort ?

Richard Leadbetter van Digital Foundry leidt ons door een analyse die voortkwam uit het gebruik van een gestripte pc-hardware tot het absolute minimum om sterk op de prestaties van de switch te lijken.

video

Digital Foundry analyse uitgeschreven

In de eerste plaats is het belangrijkste positief om hieruit te putten dat The Witcher 3, wanneer het wordt aangeboden met ultra beperkte hardware, nog steeds kan worden uitgevoerd – iets dat niet van toepassing is op alle pc-titels die ik heb geprobeerd op te starten op dit systeem. Ten tweede, terwijl 576p op lage instellingen (met wat verdere loof- en schaduwaanpassingen in de .ini) niet bepaald een visuele showcase is, is het nog steeds herkenbaar The Witcher 3.

Beide dingen suggereren dat de game inherent schaalbaar genoeg is om iets de moeite waard te laten worden op de Nintendo-hybride – vooral als er veel meer tweakables beschikbaar zijn voor de ontwikkelaar onder de motorkap van de RED-engine.

Maar er is ook het gevoel dat er veel werk nodig zou zijn om de prestaties naar een constant niveau te stabiliseren. De weelderige begroeiing van de Witcher 3 en alpha-zware gebieden zoals de Crookback Bog duwen de bandbreedte hard – een product dat extreem weinig wordt geleverd op Switch – terwijl de CPU-belasting in plaatsen zoals Novigrad (zelfs op de laagste instellingen) aanzienlijk is.

En hoe zou een toekomstige poort omgaan met de grafische last, rekening houdend met de beperkte rekenkracht van Switch? Welnu, in dit opzicht is er een sjabloon opgesteld: dynamische resolutieschalen (al aanwezig op Xbox One) in combinatie met temporele super-sampling is een constante factor geweest bij het verkrijgen van deze ‘onmogelijke’ Switch-poorten die speelbaar zijn tegen acceptabele frame-rates.

Het is een enorme uitdaging, maar we kunnen de kwaliteit van CDPR niet altijd evenaren. En natuurlijk heeft de studio al bewezen hoe het zijn inhoud kan aanpassen om op console te draaien, zoals we hebben gezien met de opmerkelijke Xbox 360-conversie van The Witcher 2 terug in de dag. Om dit project haalbaar te maken, heeft CDPR de belangrijkste onderdelen van de RED-engine opnieuw ontworpen en heeft het opnieuw een groot deel van de inhoud gemaakt.

Dat gezegd hebbende, weten we dat de studio is gericht op de nieuwe Cyberpunk 2077, waarvan velen denken dat ze volgend jaar zullen worden verzonden. De Witcher 2 op Xbox 360 was een studio-brede inspanning en dat is hoogstwaarschijnlijk niet het geval met een potentiële Switch Witcher 3-poort, die veel meer een samenwerking met een externe studio zal zijn.

Ondertussen, over het onderwerp geruchten, is hier een interessante tweet van Eurogamer’s Tom Phillips blijkbaar op de bandwagon van een mogelijke “Switcher 3 port” aankondiging volgende week:

Voorafgaand aan de, ahem, * totaal onverwachte * aankondiging van Witcher 3 op Switch volgende week, hier is Digital Foundry over hoe het kan werken.

Eh bevestigt dat het nu of?