DOOM Eternal – Achter de soundtrack

DOOM Eternal – Achter de soundtrack

Bethesda publiceerde een video die ons liet zien hoe DOOM Eternal’s geweldige soundtrack werd gemaakt. De soundtrack werd geproduceerd door het DOOM Eternal Heavy Metal Choir, met DOOM-fans en muzikanten Tony Campos, Sven De Caluwe, Linzey Rae en meer.

video

De Eternal muziek

Componist Mick Gordon keert terug naar de DOOM-franchise om een ​​geheel nieuwe pulserende soundtrack voor DOOM Eternal te leveren, en deze keer heeft hij een paar vrienden meegebracht. Voor het eerst gaat kooroefening heavy metal!

Introductie van het DOOM Eternal Heavy Metal Choir: een eclectische groep heavy metal vocalisten met verschillende achtergronden en ervaringen die allemaal één ding gemeen hebben: een liefde voor DOOM. Het resultaat van een open casting is het koor met namen als Tony Campos (Ministry; Static X), Sven De Caluwe (Aborted), Linzey Rae (The Anchor) en meer. Mick creëerde, samen met het getalenteerde geluidsteam van id Software, het kenmerkende gezang van het koor, samengesteld uit een mysterieuze en oude taal die teruggrijpt op de oorsprong van de Slayer. Het gezang weeft naadloos in de soundtrack en wordt direct verbonden met de overlevering van DOOM Eternal.

Spelers kunnen rocken met DOOM Eternal wanneer het op 20 maart wordt uitgebracht voor pc, Xbox One, PlayStation 4 en Google Stadia. Nintendo Switch volgt later.