Doom Eternal Developer – Multiplayer net zo bevredigend als de singleplayer campagne

Doom Eternal Developer – Multiplayer net zo bevredigend als de singleplayer campagne

De creative director van Doom Eternal, Hugo Martin, werd geïnterviewd door VideoGamesChronicle, waar hem werd gevraagd of fans de nieuwe aanpak van het spel leuk zullen vinden.

video
play-rounded-fill

Het zal zeker bevredigend zijn

Met Doom 2016 hebben we geleerd dat id moet leiden en niet volgen als het gaat om game-ontwerp. Met de singleplayer-campagne denk ik dat we hebben geleid, maar met de multiplayer die we volgden. De fans en critici pakten dat aan. Het is een goede modus en het is leuk om te spelen, maar het is niet noodzakelijk origineel.

Deze keer wilden we echt dat het voelde als Doom. We namen het DNA van de ‘Doom-dans’ – de lus van één Slayer versus vele demonen – en maakten er een competitieve, sociale ervaring van.

Toen we één Slayer op het slagveld hadden en spelers de demonen konden laten besturen, voelde het heel goed. We bieden spelers liever een ongelooflijk gepolijste en boeiende ervaring die echt krap is, dan iets dat enorm is met een miljoen modi – iets wat we ook deden in Doom 2016.

Ik denk dat het net zo bevredigend zal zijn om te spelen als de singleplayer-campagne. We spelen het de hele tijd intern en het is echt, echt fantastisch.