Doom groter dan verwacht

Doom groter dan verwacht

November gaat een enorm drukke maand worden maar we kijken er naar uit. Deze week kunnen Nintendo Switch eigenaren namelijk ook alweer aan de slag met Doom.

Oorspronkelijk stond het spel in de Nintendo eShop te boek als een 13,4GB download, maar dat is blijkbaar toch wat meer geworden. Doom neemt namelijk 21,3Gb in beslag (wat toch pak weg 1,5 zo groot is). Was je  van plan deze titel digitaal aan te schaffen, dan zal je wellicht wat meer ruimte vrij moeten maken. 

Ook Doom kent zoals dat bij Super Mario Odyssey het geval was een pre-load optie waarbij je nu vast het nodige kunt downloaden zodat je op de dag van release, de 10de, nog maar een klein bestand hoeft te downloaden om de game te kunnen spelen.

Fysieke release Doom

De fysieke versie van Doom zal hoogstwaarschijnlijk ook een extra download vereisen. Zoals in diverse items al aangeven kiezen ontwikkelaars/uitgevers namelijk doorgaans nog niet voor het gebruik maken van de 32GB-cartridges voor de Nintendo Switch, doordat deze een stuk duurder zijn. Iets waarvan wij met klem hopen dat daar sneller dan later een verandering in komt.

Ga jij Doom aanschaffen? Zo ja digitaal  of fysiek (en waarom?