Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons – Een retro beat ’em up

Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons – Een retro beat ’em up

Samenvatting:

Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons is een opkomende beat ’em up-game in retrostijl, ontwikkeld door Secret Base en uitgegeven door Modus Games. De game speelt zich af in New York City in het jaar 199X, nadat een nucleaire oorlog de stad heeft verwoest en bendes terroriseren wat er nog over is. Spelers kruipen in de huid van de jonge helden Billy en Jimmy Lee, die de stad moeten heroveren op de dodelijke bendes. Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons biedt een klassieke side-scrolling-ervaring gecombineerd met moderne roguelite-elementen, tagteam-vaardigheden, crowd control-moves, speciale KO-moves en een dynamische functie voor het selecteren van missies.

De game bevat 13 unieke speelbare personages, waaronder Billy en Jimmy Lee, Marian, een volledig gerealiseerde, met een vuurwapen zwaaiende afstandsjager, en nieuwkomer Uncle Matin, een krachtpatser met een oproerschild. Spelers kunnen wisselen tussen verschillende personages of spelen in de lokale coöperatieve modus voor twee spelers om zich een weg te banen door de verschillende stadia van het spel. De volgorde waarin spelers hun missies kiezen, is van invloed op de missieduur, het aantal vijanden en de algehele moeilijkheidsgraad, waardoor eindeloze speelmogelijkheden ontstaan.

Met vrij te spelen bonussen, aanpasbare moeilijkheidsgraden en optionele permadeath, biedt Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons zeer herspeelbare levels en een robuuste revitalisering van de kenmerkende side-scrolling-actie van de serie. De game herinnert aan de klassieke esthetiek van de serie met vernieuwde pixelart-beelden en een meeslepende soundtrack. Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons staat gepland voor release in de zomer van 2023 voor Nintendo Switch en andere platforms.


Over Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons

Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons is een game die de klassieke side-scrolling-actie van de originele Double Dragon-games combineert met moderne roguelite-elementen. De game, ontwikkeld door Secret Base en uitgegeven door Modus Games, speelt zich af in een post-apocalyptisch New York City, waar spelers de rol aannemen van de iconische Double Dragon-broers, Billy en Jimmy Lee. In dit nieuwe spel worden ze vergezeld door Marian en oom Matin, terwijl ze zich een weg banen door de gemene straten om hun stad terug te winnen van de dodelijke bendes die er nu heersen.

video
play-rounded-fill

Overzicht van de Double Dragon-franchise

Double Dragon is een klassieke beat ’em up-videogamefranchise die al sinds eind jaren tachtig bestaat. De serie begon in speelhallen en vond al snel zijn weg naar thuisconsoles. De franchise heeft zijn ups en downs gehad, maar het is een geliefde klassieker gebleven voor fans van het genre. De serie staat altijd al bekend om zijn snelle actie, gedenkwaardige personages en coöperatieve gameplay.

Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons is een nieuw deel in de Double Dragon-franchise dat tot doel heeft de serie nieuw leven in te blazen met nieuwe gameplay-mechanismen en moderne elementen. De game biedt een klassieke side-scrolling-ervaring, gecombineerd met moderne roguelite-elementen, tagteam-vaardigheden, crowd control-moves, speciale KO-moves en een dynamische functie voor het selecteren van missies.

Gameplay-mechanica

Tag teamvaardigheden

Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons stelt spelers in staat om tussen verschillende personages te wisselen of in de lokale coöperatieve modus voor twee spelers te spelen om zich een weg te banen door de verschillende stadia van het spel. Spelers kunnen ook tagteam-vaardigheden gebruiken om verwoestende combo’s en verdedigende en aanvallende bewegingen uit te voeren met de 13 unieke speelbare personages van het spel.

Crowd Control-bewegingen

Crowd control moves zijn speciale KO’s die meerdere vijanden tegelijk uitschakelen. Het uitvoeren van crowd control-bewegingen levert spelers gezondheidsboosts op, die kunnen worden gebruikt om hun speeltijd te verlengen. Dit voegt een strategisch element toe aan het spel, aangezien spelers hun gezondheid en geld in evenwicht moeten brengen om door de niveaus te komen.

Speciale knock-outbewegingen

Speciale KO-bewegingen zijn een andere manier om geld te verdienen in het spel. Wanneer spelers een speciale KO op een tegenstander gebruiken, verdienen ze geld dat kan worden gebruikt om krachtige upgrades voor hun gekozen personages te ontgrendelen. Dit moedigt spelers aan om met verschillende duo’s te experimenteren en alternatieve builds voor hun vechters na te streven door middel van upgrades.

Dynamische Mission Select-functie

Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons heeft een dynamische functie voor het selecteren van missies waarmee spelers kunnen kiezen tussen missies die zich in stadssectoren bevinden. De volgorde waarin spelers hun missies kiezen, is van invloed op de missieduur, het aantal vijanden en de algehele moeilijkheidsgraad, waardoor eindeloze speelmogelijkheden ontstaan.

Ontgrendelbare bonussen

Met vrij te spelen bonussen, aanpasbare moeilijkheidsgraden en optionele permadeath, biedt Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons zeer herspeelbare levels en een robuuste revitalisering van de kenmerkende side-scrolling-actie van de serie.

Klassieke esthetiek

De game herinnert aan de klassieke esthetiek van de serie met vernieuwde pixelart-beelden en een meeslepende soundtrack. Dit creëert een nostalgisch gevoel voor fans van de originele games, terwijl ook nieuwe spelers kennismaken met de serie.

Marketingstrategie

Sociale media

Modus Games en Secret Base zouden sociale media moeten gebruiken om Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons te promoten. Ze moeten sociale media-accounts voor de game maken op platforms zoals Twitter, Facebook, Instagram en Reddit. Ze kunnen deze platforms gebruiken om updates te delen over de ontwikkeling van de game, de releasedatum en gameplay-mechanismen. Ze moeten ook in contact komen met fans van de serie en reageren op alle vragen of feedback die ze ontvangen.

Influencer-marketing

Modus Games en Secret Base zouden moeten overwegen om influencermarketing in te zetten om Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons te promoten. Ze kunnen populaire gaming-YouTubers en Twitch-streamers bereiken en hen vroege toegang tot de game bieden. Dit kan helpen bij het genereren van buzz en opwinding voor de game onder hun publiek.

Persberichten

Modus Games en Secret Base zouden persberichten moeten maken om het spel te promoten. Ze kunnen deze releases naar gamejournalisten en bloggers sturen, evenals naar websites met gamingnieuws. De persberichten moeten informatie bevatten over de functies van de game, de releasedatum en het ontwikkelingsteam.

Conclusie

Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons is een opwindende nieuwe toevoeging aan de Double Dragon-franchise. Het combineert klassieke side-scrolling actie met moderne roguelite-elementen, tagteam-vaardigheden, crowd control-moves, speciale KO-moves en een dynamische functie voor het selecteren van missies. De game biedt eindeloze doorspeelmogelijkheden, zeer herspeelbare levels en een robuuste revitalisering van de kenmerkende side-scrolling-actie van de serie. Met vrij te spelen bonussen, aanpasbare moeilijkheidsgraden en optionele permadeath wordt Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons zeker een hit bij fans van het genre.

Veelgestelde vragen
 • Wanneer wordt Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons uitgebracht?
  • A: De game staat gepland voor een release in de zomer van 2023 voor Switch en andere platforms.
 • Kan ik Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons alleen spelen of is het alleen een coöpspel?
  • A: Het spel kan alleen of met een vriend worden gespeeld in lokaal coöperatief spel voor twee spelers.
 • Hoeveel speelbare personages zijn er in Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons?
  • A: Er zijn 13 unieke speelbare personages in het spel.
 • Wat zijn de verschillende soorten bewegingen die spelers in het spel kunnen uitvoeren?
  • A: Spelers kunnen verdedigende en aanvallende moves, crowd control moves en speciale KO-moves uitvoeren om geld en gezondheidsboosts te verdienen.
 • Is online coöperatief spel beschikbaar in Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons?
  • A: Online coöperatief spelen staat gepland als post-launch-update later dit jaar.