Dragon Quest X Offline – Uitgesteld tot zomer 2022

Dragon Quest X Offline – Uitgesteld tot zomer 2022

Voormalig Wii U MMORPG Dragon Quest X komt naar Japan als offline game op de Nintendo Switch. Square Enix heeft echter aangekondigd dat Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline is uitgesteld van de geplande releasedatum van 26 februari 2022 tot de zomer van 2022.

De game zal beschikbaar zijn op PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch en pc.

Het bedrijf had meer slecht nieuws voor Dragon Quest-fans, aangezien de enorme uitbreiding voor de game, genaamd Dragon Quest X: The Sleeping Hero and the Guiding Ally Offline, is uitgesteld tot volgende winter. De game-producent, Takuma Shiraishi, verklaarde dat het is uitgesteld voor verdere kwaliteitsverbeteringen, om ervoor te zorgen dat de game bij de release in perfecte staat is.

Over Dragon Quest X

Dragon Quest X bevat door de gebruiker gemaakte personages met het traditionele banensysteem van de serie, met Warrior, Priest, Mage, Martial Artist, Thief en Minstrel als startbanen. In tegenstelling tot eerdere games, kunnen banen in alle steden van de game worden gewijzigd.

Dragon Quest X is de eerste genummerde titel die de Dragon Quest-traditie van turn-based gevechten doorbreekt; het gevecht wordt meer actiegericht door de volgorde van de aanvallen te doorbreken.

De game bevat een zoeksysteem dat vergelijkbaar is met dat van Dragon Quest IX. Quests dienen als zijverhalen die niet-spelerpersonages over de hele wereld van het spel helpen. Meerdere missies kunnen tegelijkertijd worden uitgevoerd, sommige zelfs in elkaar grijpende en ontgrendelen van verschillende fasen in andere missies. Vroege missies zijn onder meer het verzamelen van magisch bronwater, het doden van monsters en stelen voor een mededief. Net als de vorige Dragon Quest-aflevering bevat Dragon Quest X veel mini-speurtochten met een open einde. Na voltooiing van de missies, een “Quest List-log”, die dient als een in-game prestatielijst. Er zijn ook gloednieuwe “Job Quests” die alleen kunnen worden ontvangen wanneer de speler specifieke taken uitoefent.

Deze game bevat ook twee nieuwe functies als verwijzing naar andere RPG-games: het Fire Colosseum en het Magic Labyrinth. Met het Fire Colosseum kan de speler opnieuw enkele verhaallijnbazen uitdagen die zijn aangepast om sterker te zijn en het Magic Labyrinth werkt als de grotten van Dragon Quest IX. Hoewel de eerste zich op de top van een besneeuwde berg bevindt, kun je tijdens het spelen verschillende labyrinten tegenkomen, en op de meest vreemde plaatsen, zoals een spiegel in het Koninklijk Paleis van Gran Zedoura in Rendaashia.

Ad