Dragon Quest XII – The Flames of Fate is in ontwikkeling

Dragon Quest XII – The Flames of Fate is in ontwikkeling

De Dragon Quest 35th Anniversary Special kwam met wat we allemaal verwachtten, maar nog steeds een belangrijke onthulling. Dragon Quest XII – The Flames of Fate is aangekondigd en is momenteel in ontwikkeling.

De maker van de serie, Yuji Horii, beschrijft het als “Dragon Quest voor volwassenen” dat “donkere, volwassen inhoud zal bevatten en spelers zal dwingen verschillende keuzes te maken en hun manier van leven te bepalen”. Het vechtsysteem zal ook enkele veranderingen ondergaan.

video

Er is een gelijktijdige wereldwijde release gepland, maar er zijn nog geen platforms of zelfs een releasedatum bevestigd. Zoals te zien is, is de release van de game vermoedelijk nog lange tijd vooruit.

Terugkijkend op Dragon Quest XI

De meest recente hoofdrelease in de Dragon Quest-franchise was Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age in 2017. De game werd voor het eerst uitgebracht op de Nintendo 3DS en PlayStation 4, en kreeg later een verbeterde Definitive Edition-versie voor de Nintendo Switch in 2019. Die versie werd vervolgens in december 2020 ook geport naar de PlayStation 4, pc en Xbox One.

Dragon Quest XI heeft sindsdien wereldwijd 6 miljoen exemplaren verkocht, dus de wereld houdt zeker van Dragon Quest.