Duitse USK – Nintendo Labo per ongeluk bij oud papier

Duitse USK – Nintendo Labo per ongeluk bij oud papier

Niet iedereen herkent Nintendo’s nieuwe kartonnen speelgoed op het eerste gezicht. Onlangs onthulde Nintendo het nieuwste project Labo voor de Nintendo Switch.

Met Nintendo Labo gebruik je kartonnen accessoires voor een nieuwe ervaring van motion based gaming. Hoewel de kartonnen dozen voor kinderen bedoeld zijn, leidde de introductie ervan tot verschillende reacties op het internet. 

Wellicht ook door de prijs die er aan beide kits is gegeven.

Klassificatie Duitsland

Het Duitse USK, dat over de klassificatie van games in Duitsland gaat, heeft het Nintendo Labo-pakket vroegtijdig ontvangen om er op voorhand naar te kijken.

Via Twitter meldt de USK echter dat de schoonmakers de kartonnen Nintendo Labo doosjes bij het oud papier hadden gezet, denkende dat het afval was. Uiteindelijk loste de situatie zich natuurlijk op, maar het is toch een uiterst opmerkelijke vergissing.

Nintendo Labo verschijnt op 27 april voor Nintendo Switch

Het is daarnaast ook zeker enorm eerlijk van de USK om dit aan te geven. Maar het geeft wel een zorgbeeld af over Nintendo Labo. Hoewel we bij NintendoReporters de innovatie toejuichen weten we niet of dit het beste moment voor Nintendo Labo was in algemene zin.

Maar dat is het mooie ook altijd wel aan Nintendo geweest, ze durven ook juist risico’s te nemen en met dingen te komen waarvan de rest zegt … wat de f… kijk even terug naar de Virtual Boy of de Wii. Vooruit Virtual Boy sloeg niet aan maar hoe ver was Nintendo zijn tijd wel niet voor?