Dungeon Drafters: Een Roguelite Deck Builder met strategische gevechten

Dungeon Drafters: Een Roguelite Deck Builder met strategische gevechten

Samenvatting

Dungeon Drafters is een game die in ontwikkeling is en die deckbuilding en tactische gevechten combineert met roguelite-elementen. De game bevat kleurrijke pixelart-graphics, een pakkende soundtrack en een uitgebreid aanpassingssysteem met 300 verschillende kaarten en vijf verschillende magische archetypen. Spelers verkennen verschillende kerkers, vechten tegen monsters en eindbazen, verzamelen zeldzame kaarten en schatten en passen hun decks aan om het ultieme spell-deck te creëren.

De game heeft zes speelbare personages, elk met hun eigen unieke startdeck en speelstijl. Dungeon Drafters verschijnt op 27 april 2023 op pc en later op Nintendo Switch en andere consoleplatforms.


Over Dungeon Drafters

Dungeon Drafters is een spannende nieuwe game die een unieke mix biedt van deckbuilding en tactische gevechten met roguelite-elementen. De game is ontwikkeld door Manalith Studios en uitgegeven door DANGEN Entertainment. Spelers kunnen een kleurrijke pixelart-wereld, pakkende soundtrack en een uitgebreid aanpassingssysteem verwachten dat eindeloze mogelijkheden biedt voor het bouwen van decks. In dit artikel zullen we de kenmerken van Dungeon Drafters onderzoeken en wat het onderscheidt van andere games in de genres roguelite en deckbuilding.

video
play-rounded-fill

Gameplay

Deckbuilding en archetypen

Dungeon Drafters biedt een uitgebreid aanpassingssysteem waarmee spelers hun ultieme spell-deck kunnen maken. Er zijn 300 verschillende kaarten om uit te kiezen, elk met zijn unieke vaardigheid en gekoppeld aan een van de vijf magische archetypen: Reiziger, Raider, Stranger, Oracle en Warden. De archetypen bieden verschillende soorten spreuken, waarbij sommige gericht zijn op agressieve kracht, andere op controle, veerkracht en veiligheid. Wanneer spelers runen uitrusten die zijn uitgelijnd met een specifiek archetype, kunnen ze kaarten van dat archetype gebruiken. Naarmate spelers meer runen krijgen, kunnen ze complexere decks maken, archetypes mixen en het superdeck van hun dromen creëren.

Op beurten gebaseerde gevechten

Dungeon Drafters biedt turn-based gevechten, waarbij spelers hun spell-deck kunnen gebruiken om combo’s uit te voeren die het slagveld verwoesten. Spelers hebben in elke beurt drie actiepunten, die ze kunnen gebruiken om te bewegen, een kaart te spelen of een vijand te bashen met een melee-hit. Spelers kunnen zichzelf beschermen met een “Stealth”-kaart, een “Barricade” creëren, aan de kant springen met “Vault” of een stilstaand item veranderen in een vriendelijk monster met “Polymorph”. Spelers kunnen de omgeving ook in hun voordeel gebruiken, door bijvoorbeeld een vijand op zijn plaats te wroeten en deze vervolgens te verpletteren met een stalagmiet, of de ene vijand tegen de andere te duwen voor extra schade. De sleutel tot overleven in de kerker is creatief denken en de omgeving in uw voordeel gebruiken.

Speelbare personages en startdecks

Dungeon Drafters heeft zes speelbare personages, elk met een uniek startdeck dat de eerste speelstijl begeleidt. De Mage begint bijvoorbeeld met brede magische aanvallen “Flamering” en “Quake”, terwijl hij vijanden in kikkers kan veranderen met “Hex”, terwijl de Brawler vijanden kan gooien met “Fling” of ze in de val kan lokken met “Binding Palm”. .” Ongeacht je aanvankelijke beslissing, spelers kunnen vertakken en elk kaartspel maken dat ze in het spel willen.

Kerkers en bazen

Spelers verkennen een breed scala aan kerkers, variërend van Misty Grove Ruins, Magma City, Glacial Library, Lost Wreckage en meer. Elke kerker heeft zijn eigen thema, met monsters die kunnen teleporteren, genezen, absorberen of enorme schade kunnen aanrichten. Het verslaan van de eindbaas van elke kerker vereist veel inspanning, waardoor spelers de kneepjes van elke kerker moeten leren, aanpassingen moeten maken in hun kaartspel en verder moeten graven.

Magische archetypen

Dungeon Drafters heeft vijf verschillende magische archetypen: Traveler, Raider, Stranger, Oracle en Warden. Elk archetype maakt gebruik van verschillende soorten spreuken en spelers kunnen mixen en matchen om het ultieme deck te creëren.

Runen

Runen zijn items die spelers in het spel kunnen verzamelen en als ze daarmee zijn uitgerust, kunnen spelers meer kaarten van een specifiek archetype gebruiken.

Curio’s

Curio’s zijn magische snuisterijen die de speler unieke vaardigheden geven die kunnen worden gecombineerd met hun kaartspel. Ze zijn een geweldige manier om je magische kaartspel op te fleuren met krachtige effecten.

Avonturiersstad

Boosterpakketten en ruilen

In Adventurer’s Town kunnen spelers boosterpakketten inwisselen, hun kaartspel bouwen, kaarten ruilen en interactie hebben met NPC’s. Dit is een uitstekende manier om nieuwe kaarten te ontdekken en je kaartspel uit te breiden.

Questies en runen

Spelers kunnen missies uitvoeren, runen ontgrendelen en geheimen en kennis ontdekken in Adventurer’s Town. Dit is een geweldige manier om nieuwe kaarten te krijgen en je kaartspel te verbeteren.

Gids

De almachtige Gids biedt een schat aan informatie, zoals een bestiarium, NPC-profielen, een stadsplattegrond, encyclopedie en meer. Gebruik het in uw voordeel om meer te weten te komen over de mechanica en de wereld van het spel.

Soundtrack en afbeeldingen

Soundtrack

De game bevat een aanstekelijke soundtrack met dynamische muziek die tijdens gevechten verandert om de speler gepompt te houden. Gastcomponist Hiroki Kikuta, bekend van Secret of Mana, droeg een heel speciaal thema bij aan de game.

Grafieken

De game bevat kleurrijke en levendige pixelart-graphics die de wereld van Dungeon Drafters tot leven brengen.

Conclusie

Dungeon Drafters biedt een spannende en unieke gameplay-ervaring die deckbuilding en tactische gevechten combineert met roguelite-elementen. De game bevat kleurrijke pixelart-graphics, een pakkende soundtrack en een uitgebreid aanpassingssysteem dat eindeloze mogelijkheden biedt voor het bouwen van decks. Met zes speelbare personages, een verscheidenheid aan kerkers en bazen om te overwinnen, en een uitgebreid aanpassingssysteem, zal Dungeon Drafters urenlang plezier bieden aan spelers van alle niveaus.

Veelgestelde vragen
  • 1. Op welke platforms wordt Dungeon Drafters uitgebracht?
    • Dungeon Drafters wordt uitgebracht op pc op 27 april 2023 en later op Nintendo Switch en andere consoleplatforms.
  • 2. Hoeveel speelbare personages zijn er in Dungeon Drafters?
    • Er zijn zes speelbare personages in Dungeon Drafters, elk met een uniek startdeck.
  • 3. Wat is het doel van Dungeon Drafters?
    • Het doel van Dungeon Drafters is om verschillende kerkers te verkennen, eindbazen te verslaan en het ultieme spreukenspel te bouwen om de wereld te verlossen van kwaadaardige en verboden kaarten.
  • 4. Hoe ziet het aanpassingssysteem eruit in Dungeon Drafters?
    • Dungeon Drafters heeft een uitgebreid aanpassingssysteem met 300 verschillende kaarten en vijf verschillende magische archetypen: Traveler, Raider, Stranger, Oracle en Warden. Elke kaart is gekoppeld aan een archetype dat bepaalt hoe die kaarten in een kaartspel zullen werken.
  • 5. Kunnen spelers kaarten ruilen in Adventurer’s Town?
    • Ja, spelers kunnen kaarten ruilen in Adventurer’s Town, boosterpakketten inwisselen, missies uitvoeren, runen ontgrendelen en geheimen en kennis ontdekken.