Earthblade komt … in 2024

Earthblade komt … in 2024

Tijdens The Game Awards 2022 was de onafhankelijke game-ontwikkelaar Supergiant Games niet het enige bedrijf met iets dat de moeite waard was om mee te pronken. Bovendien had Extremely OK Games, het bedrijf dat verantwoordelijk was voor het maken van Celeste, iets te delen.

Er is niet veel informatie beschikbaar over Earthblade. Die informatie is bijgewerkt met de publicatie van een nieuwe video met uitgebreide gameplay-beelden. Op basis van wat er werd getoond, lijkt het erop dat Earthblade een spel in Metroidvania-stijl zal zijn en dat het jaar van uitgave is vastgesteld op 2024.

video
play-rounded-fill

Meer Earthblade-details … eindelijk

Een gloednieuwe trailer presenteerde vroege gameplay-beelden. Earthblade behoudt de 2D side-scrolling platformgameplay van zijn voorganger, naast zijn vrolijke en gepixelde visuele esthetiek. Het lijkt er echter op dat Earthblade ook een soort gevecht heeft, te oordelen naar de trailer van de game, die een gehoornde hoofdrolspeler afbeeldde die zich een weg baant door een fantasievolle omgeving die lijkt op een moeras dat werd bewoond door wezens, slijm en ridders. . De volgende scène toont de hoofdrolspeler die een deurachtige poort opent net voordat het scherm in duisternis verdwijnt.

Het succes van Extreem OK Games

De release in 2018 van de platformgame Celeste, die veel positieve feedback kreeg van critici, was de meest recente game van Extreme OK Games. De veeleisende navigatie-obstakels van de game werden gecombineerd met een puzzelachtig ontwerp, waarbij spelers via een proces van vallen en opstaan ​​moesten uitzoeken hoe ze door verschillende zones moesten komen. Vanwege de responsieve besturing en snelle speelcyclus wekte de game nooit de indruk oneerlijk te zijn. Als een speler stierf, werd deze onmiddellijk teruggestuurd naar het begin van het huidige niveau.

Het feit dat de moeilijkheidsgraad van Celeste naar wens van de speler kon worden aangepast, betekende dat de hele ervaring gepersonaliseerd kon worden. Vanwege dit, evenals de positieve boodschap die door het spel zelf wordt overgebracht, dat gaat over een jonge dame die haar innerlijke demonen overwint terwijl ze een berg beklimt, was de ervaring zowel boeiend als inspirerend.