Een nieuwe Metal Slug is bevestigd voor 2020

Een nieuwe Metal Slug is bevestigd voor 2020

SNK Interactive heeft bevestigd dat ze dit jaar de nieuwe Metal Slug-game voor consoles willen uitbrengen. Wat ook een nieuwe release voor Nintendo Switch aangeeft.

Siliconera meldt dat het van nature een “side-and-gun sidescrolling shooter zal zijn zoals eerdere games in de serie.”

De game is een tijdje geleden aangekondigd, maar het is pas nu we hebben gehoord dat ze de game targeten voor release dit jaar. SNK Interactive bevestigde ook dat er een nieuwe Metal Slug-smartphonegame is in de werktitels Metal Slug J waarvan we in het verleden een teaser-trailer hebben gezien.

Over Metal Slug

Metal Slug is een serie run- en gun-videogames die oorspronkelijk door Nazca Corporation is gemaakt voordat ze in 1996 fuseerde met SNK na de voltooiing van de eerste game in de serie. Spin-off-games omvatten een third-person shooter ter herdenking van het 10-jarig bestaan ​​van de serie en een tower defense-game voor het mobiele platform.

De gameplay bestaat uit run- en gun-elementen, evenals in latere releases shoot’em up-mechanica. De run and gun plaatst een speler tegen een groot aantal vijanden met extreem krachtige pick-ups van wapens. In de meeste pistes en pistolen leidt contact met een vijand tot schade.

In deze serie resulteert contact echter in de mogelijkheid om een ​​melee-aanval uit te voeren en de mogelijkheid voor de vijand om een ​​eigen melee-aanval uit te voeren, als hij die heeft. De melee-aanval van de speler is ook veel sterker dan de meeste schoten. Dit leidt tot het vermogen van de speler om in te lopen en melee-aanvallen te gebruiken om een ​​aantal vijanden tegelijk uit te schakelen, evenals de mogelijkheid om snel vijanden te verslaan die veel schade kunnen oplopen.

Ad