Eldn Pixels – Alwa’s Legacy Launch Trailer

Eldn Pixels – Alwa’s Legacy Launch Trailer

De tweede game van Elden Pixel ’Alwa’s Legacy wordt op 17 juni uitgebracht voor Steam en binnenkort volgt een Nintendo Switch-release.

Indie-ontwikkelaar Elden Pixels heeft aangekondigd dat Alwa’s Legacy, de opvolger van de veelgeprezen 8-bit geïnspireerde platformgame Alwa’s Awakening, op 17 juni voor Steam en GOG wordt gelanceerd voor £ 13,99 / $ 17,99 / € 14,99; binnenkort volgt de lancering van de Nintendo Switch.

video

Over Alwa’s Legacy

Nadat Zoe het land van Alwa heeft gered na de gebeurtenissen in de eerste game, staat Zoe op het punt haar zoektocht naar huis te beginnen. Bij het ontwaken bevindt ze zich echter aan het begin van haar avontuur waarbij de wereld zich ongelijk maar vertrouwd voelt. Om naar huis terug te keren, zal ze de inwoners van dit mysterieuze land moeten helpen en het opnieuw moeten redden van de mysterieuze vloek die het lijkt te ondergaan.

Met behulp van Zoe’s magische staf moeten spelers het land Alwa doorkruisen om gevaarlijke puzzels op te lossen en monsters af te weren. Nieuwe items en een systeem voor het upgraden van personages stellen je in staat om je individuele speelstijl te creëren, gericht op een aanvallende, verdedigende of exploratieve vaardigheden. Met behulp van magische upgrades zijn er nieuwe paden te vinden terwijl je de niet-lineaire onderling verbonden wereld verkent door blokken op te roepen om op te klimmen, bellen op te stuiteren en bliksemschichten om mee aan te vallen.

Snelle reflexen zijn nodig om uitdagende kamers te doorkruisen en boobytraps en valkuilen te vermijden. Tijdens dit avontuur ontmoet je allerlei interessante personages, kam je door gevaarlijke kerkers en ontdek je ongelooflijke geheimen terwijl je probeert het land te redden van uitsterven.

Alwa’s Legacy eert het verleden met zijn door en door eigentijdse kijk op het metroidvania-genre – vol puzzels om op te lossen, kerkers om te verkennen, magische items om te verwerven en oude geheimen om te ontdekken. Alwa’s Legacy is gelakt met zijn 16-bit geïnspireerde beelden, waarbij klassieke pixelart-esthetiek wordt gecombineerd met nieuwe visuele hoogstandjes, zoals een realistisch verlichtingssysteem en moderne spelontwerpprincipes.

Dit is de tweede game van Elden Pixels na hun eerbetoon aan klassieke 8-bit platformavonturen, Alwa’s Awakening.

Alwa’s Legacy werd gefinancierd op Kickstarter met 924 donateurs die SEK 250.000 boden om de productie tot een goed einde te brengen. Hoewel Alwa’s Legacy zich in dezelfde wereld bevindt met dezelfde hoofdrolspeler, is het geen direct vervolg op Alwa’s Awakening, maar eerder een op zichzelf staande ervaring die afzonderlijk kan worden genoten.

“De beslissing om fulltime in game-ontwikkeling te gaan om een ​​vervolg op Alwa’s Awakening te maken, was zeer bevredigend. Alwa’s Legacy is de geweldige game die we altijd al hadden willen maken met zijn gevarieerde vaardigheidsboom, uitgebreide ontwerp van het niveau en prachtige 16-bit graphics, ”aldus Mikael Forslind, Game Designer voor Elden Pixels. “We hebben er alles aan gedaan om Alwa’s Legacy zo goed mogelijk te maken. We kunnen niet wachten tot de fans het in handen krijgen na al hun steun. “