Engine Software – Overzetten van No More Heroes 1&2

Engine Software – Overzetten van No More Heroes 1&2

Engine Software , de studio die No More Heroes 1 & 2 geport naar de Nintendo Switch, vertelde in een interview hoe ze de veelgeprezen games hebben geport.

Engine Software mede-oprichter en vice-president Ruud van de Moosdijk vertelde in het interview hoe de poorten voor Nintendo Switch tot stand kwamen en ze onthulden dat ze Grasshopper Manufacture benaderden via NIS America zodra ze klaar waren met werken aan Killer 7.

Ze spraken met Suda51 , die in Seattle was, omdat het bedrijf hen vertelde dat hij graag met hen zou werken.

Hoogtepunten van het Engine Software-interview

Hoe zijn de Switch-versies van No More Heroes 1 en 2 ontstaan? Wie heeft wie bereikt?

We kwamen voor het eerst in contact met Grasshopper Manufacture via NIS America toen we aan de pc-poort van Killer7 werkten. Tijdens de laatste fase van die haven kregen we bericht dat Suda51 in Seattle zou zijn om interviews te geven bij PAX, en dat hij graag een ontmoeting met ons zou hebben.

Dat is het moment waarop we voor het eerst bespraken om een ​​project rechtstreeks met Grasshopper te doen nadat Killer7 klaar was. Het jaar daarop hadden we vervolgvergaderingen bij GDC en E3 om het No More Heroes-project af te ronden. We vlogen toen naar Tokio om de kantoren van Grasshopper te bezoeken en mensen van Marvelous te ontmoeten.

Wat voor soort werk was er eigenlijk betrokken in termen van het overdrachtsproces?

Er komt heel wat werk kijken bij het overzetten van een ouder spel naar een nieuwer systeem, vooral omdat je nooit echt weet in wat voor staat het bronmateriaal is. Is het archief compleet? Werken de tools nog? Hoe is de code opgebouwd? Welke formaten worden gebruikt voor de grafische elementen enz. Enz. Onze eerste stap is altijd om de originele bronnen aan het werk te krijgen in een moderne ontwikkelomgeving.

Er zijn enkele “standaard” stappen waarvan je al weet dat je ze bij elke port moet nemen. Het opnieuw toewijzen van besturingselementen of het updaten van de gebruikersinterface bijvoorbeeld, maar je weet niet * echt * waar je tegenaan loopt totdat je het basisspel aan het werk hebt en alle problemen ziet.

Hoe lang duurde het om de No More Heroes-games over te zetten naar Switch?

Het kostte ons ongeveer vijf tot zes maanden van begin tot einde van pure ontwikkeltijd. Dus dat sluit alle juridische stappen en evaluatie van het bronmateriaal uit, en discussies over wat we willen dat de port is.