Fairy Tail RPG – 20 minuten aan footage

Fairy Tail RPG – 20 minuten aan footage

Er is een nieuwe game gebaseerd op de geliefde Fairy Tail-serie die naar de Nintendo Switch komt en beeldmateriaal van de game werd getoond op EGX 2019 van dit jaar.

Fairy Tail RPG (we weten nog steeds niet zeker of het een werkende titel is of niet) is ontwikkeld door Gust en uit de promotie-inhoud blijkt dat het in totaal vijftien aan te werven partijleden zal bevatten.

video
play-rounded-fill

Over Fairy Tail RPG

Hoe lang is het project al in de maak?

Ons eerste contact met Mashima-san, de auteur, was meer dan twee jaar geleden. Het project begon ongeveer een jaar geleden – misschien iets langer.

Hoe groot is het feest dat je in het veld kunt houden?

Ik denk dat er twee lagen zijn. Ten eerste kunnen maximaal vijf mensen deelnemen aan de strijd, maar dit betekent niet dat je niet van lid kunt wisselen. Je kunt onderweg meer dan tien speelbare personages rekruteren. Die personages zijn niet beperkt tot Fairy Tail-leden – ze kunnen ook van andere gilden zijn. Je kunt een aantal zeer onwaarschijnlijke combinaties maken en zelfs een meisjesteam creëren.

In 2016 hield Gust een onderzoek dat fans vroeg naar de anime waarmee ze de studio wilden zien samenwerken. Gezien het feit dat Fairy Tail de winnaar was, heeft dat direct geleid tot het maken van dit spel?

Persoonlijk kan ik me dit evenement niet precies herinneren, maar ik ben erg blij dat te horen omdat we vrij vroeg contact hebben opgenomen met de IP-houder Kodansha en Mashima-san. Fairy Tail is zo’n enorm populaire IP, zowel in Japan als in het buitenland. (Lacht) Ik ben heel blij je te horen vragen over iets van zo lang geleden.

Van auteur Hiro Mashima wordt gezegd dat hij toezicht houdt op deze titel. Hoe nauw is hij betrokken? Heeft u regelmatig vergaderingen waar Mashima feedback geeft?

Allereerst is Mashima-san zo’n fervent gamer, die ons verrast heeft. We kwamen erachter dat hij ook een behoorlijk aantal Atelier-titels speelde. Wanneer we hem ontmoeten en de builds van het spel presenteren, geeft hij niet alleen grafisch advies over 3D-modellering en enkele looks en effecten, hij biedt ook veel creatief advies vanuit het oogpunt van de consument.

We zijn erg blij dat hij ons zo’n assertief advies geeft omdat hij echt van RPG’s houdt. Een belangrijke boodschap die we van hem hebben ontvangen is, ja, er zijn enkele aspecten waarmee we niet kunnen knoeien om de consistentie met het IP te behouden, maar het is erg belangrijk voor hem dat we een opwindend spel maken in plaats van de IP beat by beat te volgen – hij was heel duidelijk in het aanvragen van dat.

Hij geeft ons altijd creatieve ideeën om mee te werken, en soms suggereert hij dingen die misschien niet het handigst voor ons zijn, maar alleen zijn passie voor gamen is heel inspirerend.

Kun je bespreken hoe je omgaat met het vechtsysteem?

Vijanden hebben verschillende formaties op het gevechtsrooster en elke magische aanval heeft een ander effectgebied. Een magische aanval kan bijvoorbeeld 2 verticale kolommen of 1 horizontale rij op het raster beslaan. Daarnaast is er de kracht van de magie om in overweging te nemen, plus elementaire schade waarmee rekening wordt gehouden, zoals vuur, ijs en dergelijke. De speler zal moeten overwegen welke magie hij op welke vijanden moet gebruiken en hoeveel gebied hij zal bestrijken – wat is het beste voor de situatie bij de hand? Dat is de basis.

Op een geavanceerder niveau zal de speler krachtigere magie ontgrendelen om tijdens het gevecht te gebruiken door zijn gilde en ook zijn affiniteit met personages te egaliseren. Er zijn gecombineerde magische aanvallen, magie genaamd Unison Raids, magie die inherent is aan de gevechtsituatie – er is zelfs de Urano Metria-magie die fans zullen herkennen uit het IP. Dus met dat alles in gedachten, zal de speler zijn partij moeten kiezen, hoe hij zijn personages wil nivelleren, hoe combo-magische aanvallen te faciliteren, en er gewoon achter komen hoe alles in elkaar kan worden gezet om de situatie het beste te bestrijden. Dat is zo opwindend aan dit vechtsysteem.

Is er iets dat je kunt delen over hoe je het verhaal nadert?

Het spel begint halverwege in de originele canon. Het begint eigenlijk met de Grand Magic Games, die behoorlijk populair zijn bij fans. Het gameverhaal bestrijkt niet het gehele IP-gedeelte, omdat ik het succesvol wil maken en mogelijk een vervolg wil maken. Details worden aangekondigd in oktober, uiterlijk in november, zodat u meer te weten kunt komen. Er zullen ook enkele originele verhalen zijn gemaakt door Koei Tecmo die zich richten op elk personage, dus ik denk dat fans daar echt naar uit kunnen kijken.

Als iemand die een grote rol heeft gespeeld in de serie, moeten we ons afvragen: ben je geïnteresseerd in het ontwikkelen van een nieuw Fatal Frame-spel? Heeft u ideeën over hoe u een nieuwe invoer zou maken die profiteert van Switch?

Ja, ik wil een fataal frame op schakelaar maken. Ik denk dat het heel leuk zou zijn om met de console te spelen in de handheld-modus en overal te bewegen. Ik heb ook gewerkt aan de serie horror-videogames,

Misleiding, waarbij de speler vallen en dergelijke gebruikt – dus zoals altijd heb ik veel ideeën die ik bedenk. Maar voor nu richten we ons bij Gust op RPG’s zoals met Fairy Tail. Maar veel mensen vragen ons vaak naar Fatal Frame, dus we zijn erg blij dat te horen. We hebben een tijdje geleden aangekondigd dat er een [Hollywood] film komt, toch? Ik wil graag een game maken die samenvalt met die release.

Ad