Fatal Frame producer – Nieuwe versie voor op Nintendo Switch

Fatal Frame producer – Nieuwe versie voor op Nintendo Switch

Fatal Frame is een zeer geliefde Japanse horrorfranchise maar heeft nog geen vermelding op de Nintendo Switch gehad nog.

In een recent interview heeft Fatal Frame-serieproducent Keisuke Kikuchi echter verklaard dat hij graag een nieuwe titel op het platform zou zien en denkt dat het unieke karakter van de console goed past bij de serie.

Of er aan iets met Fatal Frame wordt gewerkt, is nog niet genoemd.

Fatal Frame producer Keisuke Kikuchi

Yeah, I do want to make a Fatal Frame on Switch. I think it’d be a ton of fun to play with the console in handheld mode and moving all around.

Over Fatal Frame

Fatal Frame, getiteld Zero in Japan en Project Zero in Europa, is een serie overlevingshorror-videogames gemaakt, gepubliceerd en ontwikkeld door Koei Tecmo (oorspronkelijk Tecmo).

Debuterend in 2001 met de eerste inzending in de serie voor de PlayStation 2, bestaat de serie uit vijf belangrijke inzendingen. De serie speelt zich af in het Japan van de jaren tachtig, waarbij elke inzending zich richt op een locatie bezet door vijandige bovennatuurlijke gebeurtenissen.

In elk scenario gebruiken de personages die betrokken zijn bij het huidige onderzoek Camera Obscura, objecten gemaakt door Dr. Kunihiko Asou die geesten kunnen vangen en pacificeren. De serie is gebaseerd op basiselementen van de Japanse horror en staat bekend om het veelvuldige gebruik van vrouwelijke hoofdrolspelers.

De serie is bedacht door Makoto Shibata en Keisuke Kikuchi.

Ad