FCC-aanvraag: SNES-controller komt eraan!

FCC-aanvraag: SNES-controller komt eraan!

Het lijkt erop dat we een stap dichter bij Super Nintendo-spellen op de Nintendo Switch zijn, zoals een recente FCC-aanvraag aantoont dat het bedrijf een SNES-controller plant.

SNES eindelijk?!

Het is lang wachten geweest, maar het lijkt erop dat we steeds dichter bij het spelen van Super Nintendo-spellen op de Nintendo Switch in een officieel formaat komen.

De afbeelding op de FCC toont alleen de achterkant van de controller, maar toont ook het veronderstelde modelnummer – HAC-042 – dat is het naamgevingsschema dat wordt gebruikt voor andere officiële first-party Switch-hardware. Volgende maand is een volledig jaar sinds Nintendo zijn Nintendo Switch Online-diensten begon aan te bieden, dus het bedrijf zou zich kunnen voorbereiden om gebruikers een reden te geven om zich opnieuw te abonneren op een ander jaar NSO om Super Nintendo-spellen te spelen.

De controller lijkt op deJoy-Con-slots aan de zijkant van de Switch-eenheid te kunnen schuiven. Zoals we allemaal weten, zijn de NES-spellen een beetje droog, dus het is de hoogste tijd dat Nintendo aankondigt wanneer SNES-spellen voor Nintendo Switch Online-leden zullen arriveren.

Eerder bracht Nintendo NES-controllers uit die compatibel zijn met de Nintendo Switch, die konden worden gekocht door gebruikers die een actief abonnement hadden op Nintendo Switch Online.

Ad