Feral Interactive – Niet van plan om Alien: Isolation’s input lag te repareren

Feral Interactive – Niet van plan om Alien: Isolation’s input lag te repareren

Feral Interactive bevestigde dat ze geen plannen hebben om de kleine invoervertraging in de Nintendo Switch-versie van Alien: Isolation veroorzaakt door drievoudige buffering op te lossen.

Er is een kleine ingangsvertraging in zowel de docking- als de handheld-modus. Dit komt gedeeltelijk door het gebruik van drievoudige buffering, die werd geïmplementeerd om te voorkomen dat het scherm scheurde.

Triple buffering

Triple (drievoudige) buffering is een techniek die in veel games wordt gebruikt, waaronder Alien Isolation, en is een populaire oplossing voor het scheuren van schermen. Omdat de meeste spelers merken dat het scherm meer dan een zeer kleine vertraging op de invoer trok, werd een beslissing genomen om driedubbele buffering te gebruiken.

All decisions made in game development are a trade-off, and we believe the smooth input and framerate make a bigger difference to the majority of players than a slightly higher input latency.

We have seen a handful of comments from users who are more sensitive to input latency, but the overwhelming majority have praised the smooth framerate and input stability that was delivered, in part by using triple buffering.

Nou, we hebben de titel niet zelf gespeeld, maar wat denken jullie hier allemaal van?

Ad