Final Fantasy Crystal Chronicles: Remastered Edition details

Final Fantasy Crystal Chronicles: Remastered Edition details

De langverwachte Final Fantasy Crystal Chronicles: Remastered Edition gaat op 23 januari naar de Nintendo Switch.

Een recent interview in 4Gamer met drie personeelsleden die aan de game werken, onthult nieuwe informatie over de illustraties van de game en waarom de game een remaster is in plaats van een volledige remake.

Het klinkt als iets om naar uit te kijken.

Remastered Edition-details

Producent Ryoma Araki speelde oorspronkelijk Final Fantasy Crystal Chronicles als een reguliere consument, omdat hij een game-ontwerper was die in een andere studio aan een ander GameCube-spel werkte, en hij herinnert zich verbijsterd over hoe het spel echt de specificaties achter de console gebruikte.

Ontwerper Toshiyuki Itahana vermeldt dat de reden waarom de karakters van Crystal Chronicles er een beetje generiek uitzien, is vanwege de multiplayer- en karaktercreatie-aspecten van de game. In essentie ging het niet om het detailleren van de individuele helden, zoals bij een mainline game.

Hoewel hij overwoog om de ontwerpen voor de remaster opnieuw uit te voeren, zeiden sommige medewerkers dat ze de ontwerpen die ze in het originele spel gebruikten, opnieuw wilden maken, dus in plaats daarvan zijn respectievelijk een nieuw mannelijk en een nieuw vrouwelijk ontwerp aan elke race toegevoegd.

Met betrekking tot muziek vermeldt componist Hidenori Iwasaki dat de remaster oorspronkelijk geen nummers herschikte, maar ze gingen ervoor toen Iwasaki op een dag Araki riep en zei: “Hé, ik heb dit bij de hand.” Het originele spel is bekend vanwege de muziek, maar omdat er hardwarebeperkingen waren, waren er enkele tracks die niet konden worden toegevoegd, die in de remaster worden toegevoegd.

Dungeons oorspronkelijk in Crystal Chronicles zullen de oude muziek behouden, terwijl nieuwe dungeons nieuw gecomponeerde tracks voor hen hebben.

Iwasaki maakt grapjes dat een planner tijdens de planningsfasen voor het originele spel voorstelde om met een technomuziekrichting te gaan, maar werd prompt genegeerd.

Een van de grote toevoegingen aan Remastered Edition is het opnemen van online platformoverschrijdend spelen, wat toen niet mogelijk was. Itahana vermeldt dat ze nog steeds foto’s krijgen van buitenlandse fans waaruit blijkt dat ze erin geslaagd zijn om de opstelling voor 4 spelers samen te stellen om meerdere Game Boy Advances te verbinden.

De console- en smartphoneversies hebben een andere gebruikersinterface. Voor multiplayer hoef je niet in een lobby te wachten, want spelers zullen verschijnen wanneer ze op natuurlijke wijze meedoen naarmate je verder komt. Ze herhaalden ook dat cross-platform opslaan een functie is voor de Remastered Edition.

Extra moeilijke “alternatieve” kerkers zijn ook toegevoegd, die de sfeer veranderen en vijanden verschijnen in bestaande kerkers. Het is bedoeld voor eindspel-multiplayer-content na het verslaan van de kerkers van het hoofdspel en is als zodanig in balans, hoewel het niet onmogelijk is om het alleen te doen. De nieuwe kerkers laten nieuwe wapenrecepten voor nieuw ontworpen wapens van Itahana vallen. Meer dan 10 nieuwe tracks zijn gecomponeerd voor de nieuwe kerkers.

Waarom maken ze de game niet opnieuw?

Araki vermeldt dat dit een optie was, maar hij vond dat het een remaster moest zijn voor Crystal Chronicles, om aan de fans (inclusief zichzelf) te laten zien dat Crystal Chronicles echt terug was. Omdat hij het toen als een reguliere speler speelde, heeft Araki ervoor gezorgd dat het spel is veranderd in gebieden die moeten worden bijgewerkt naar moderne normen.