Firmware 11.0.0 – Automatisch inschakelen van delen van uw gebruikersgegevens

Firmware 11.0.0 – Automatisch inschakelen van delen van uw gebruikersgegevens

Nintendo heeft eerder een nieuwe firmware-update (11.0.0) voor de Nintendo Switch uitgebracht, die een aantal nieuwe functies toevoegt.

Maar het lijkt erop dat het bedrijf ook iets heeft bijgewerkt waar niet iedereen fan van zou zijn. Gebruikers die eerder het delen van gegevens met Google Analytics op hun console hadden gedeactiveerd, zullen nu merken dat de functie opnieuw is geactiveerd, zonder dat Nintendo hiervan op de hoogte is gesteld.

Het kan een fout zijn aan de kant van Nintendo, maar niet iedereen wil dergelijke informatie gewoon delen. Vooral als ze zich hebben afgemeld.

Gegevens delen uitschakelen

Als u deze functie voor het delen van gegevens weer wilt deactiveren, moet u het volgende doen:

  • Klik op uw gebruikerspictogram in het hoofdmenu
  • Scroll naar beneden naar “Gebruikersinstellingen” en klik op “Nintendo eShop-instellingen”
  • Klik nogmaals op uw gebruikerspictogram
  • Scrol omlaag naar “Google Analytics-voorkeuren”
  • Klik op “Wijzigen”. Selecteer ten slotte “Niet delen”.

Onze vrienden bij GameXplain hebben een video gemaakt als je dat gemakkelijker kunt volgen;

video

Nintendo heeft (nog) geen officieel commentaar op de situatie gegeven.