F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch – verschijnt 14 juli in Japan

F.I.S.T. : Forged In Shadow Torch, een Metroidvania-game, heeft een releasedatum gekregen voor de Nintendo Switch. Dit is de Japanse releasedatum, maar het zal 14 juli 2022 zijn in de Verenigde Staten. Een papieren versie van het spel zal beschikbaar zijn voor 3.828 yen (ongeveer $30).

F.I.S.T. : Forged In Shadow Torch werd oorspronkelijk gelanceerd voor verschillende platforms op 7 september 2021 en de Switch-versie werd zojuist onthuld. De game zal ook voor het westen worden vertaald en fysieke Switch-kopieën zullen in het derde kwartaal van 2022 in Europa en Noord-Amerika worden uitgebracht.

video
play-rounded-fill

Over F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch

Het Machinelegioen veroverde en bezette Torch City, dat ooit werd bewoond door dieren, zes jaar geleden. Sindsdien leeft Rayton, een voormalige verzetssoldaat, in eenzaamheid. Rayton herwint zijn mechanische vuist wanneer zijn metgezel op brute wijze wordt gevangengenomen en begint aan zijn terugvechtavontuur. En hij heeft geen idee dat hij deel uitmaakt van een grotere samenzwering waarbij de maffia, de opstand en het legioen betrokken zijn.

Het game-universum van Metroidvania verkennen via een tiental verschillende secties, elk met zijn eigen visuele concept en levelontwerp. Overwin de obstakels van gevechten, puzzels en platformgames door vele kamers, tunnels en snelkoppelingen om de prijzen te krijgen.

De realistische Torch City is geloofwaardiger en mooier dankzij de onderling verbonden en automatisch geladen gamemap.

Afhankelijk van het scenario op het slagveld kun je met het beheersen van de Fist, Drill en Whip je voordelen aanpassen aan lange treffers, hoge schade en een groot bereik, zodat je elke tegenstander die je tegenkomt kunt uitschakelen.

Honderden vijanden met hun eigen onderscheidende wapens testen je coöperatieve vaardigheden, en verschillende bazen met compleet verschillende vechtpatronen bieden je een nieuwe ervaring.

De fundamentele visuele stijl van Torch City wordt gecreëerd door dieselpunk-esthetiek te combineren met oriëntaalse architectuur, waardoor de wereld wordt blootgesteld aan de felle strijd tussen de harige wezens en het mechanische leger, van hun blik tot de natuur.

Aangedreven door Unreal Engine 4, heeft de game fysiek gebaseerde rendering en uitzonderlijk realistische texturen, wat resulteert in een verbluffende visuele 3D-ervaring die het genre naar nieuwe hoogten tilt.