Freedom Planet 2 komt uit op 13 September

Freedom Planet 2 komt uit op 13 September

De creatie van Freedom Planet 2 werd al in 2015 aangekondigd, geloof het of niet. En het werd geverifieerd op eerste kerstdag van dat jaar. Na verschillende geschillen over de releasedatum van de game in de afgelopen zeven jaar, is het debat eindelijk beëindigd.

Op hun officiële Twitter-account heeft GalaxyTrail aangekondigd dat Freedom Planet 2 op 13 september 2022 wordt uitgebracht. De game stond aanvankelijk gepland voor een release in de lente van 2022 op Nintendo Switch en pc, maar GalaxyTrail meldt dat er meer consoleversies zouden komen ” het duurt langer om de tests en certificering te doorlopen dan we hadden gepland.”

Maar dat was niet de enige reden voor het uitstel. Vorige week liep hun hoofdontwikkelaar een handblessure op, dus de herziene leveringsdatum zal “extra tijd bieden voor fysieke behandeling terwijl andere teamleden haar taken uitvoeren”.

Freedom Planet 2 release bevestigd

Eindelijk, na vele jaren van hard werken, is de eindstreep in zicht!

We zijn verheugd aan te kondigen dat Freedom Planet 2 officieel wordt uitgebracht op dinsdag 13 september van dit jaar!

We hebben eerder aangegeven dat we een lente-releasedatum zouden hebben, maar we moesten dit uitstellen vanwege een paar onvoorziene omstandigheden. We willen graag op meerdere platforms tegelijk lanceren naast de pc-versie, en deze extra poorten zullen meer tijd nodig hebben om te testen en te certificeren dan we hadden verwacht. We kunnen op dit moment niets specifieker zeggen, maar we laten het je weten zodra we meer informatie hebben om te delen. Bovendien heeft onze hoofdontwikkelaar vorige week helaas een handblessure opgelopen, dus deze releasedatum biedt extra tijd voor fysiotherapie terwijl andere teamleden haar taken op zich nemen.

We willen nogmaals al onze fans bedanken voor hun geduld en we wensen Sabrina een spoedig herstel! Nu de kerngame is voltooid, kunt u naarmate september nadert, vaker updates van ons verwachten.

We zijn er bijna!!

Het Galaxy Trail-team