Fromto – Nieuwe trailer + details, vertraagd Q3 2019

Fromto – Nieuwe trailer + details, vertraagd Q3 2019

Headup Games heeft een nieuwe trailer uitgebracht voor hun eigenzinnige racegame Fromto en heeft onthuld dat de release van Q2 naar Q3 2019 wordt teruggedrongen.

video
play-rounded-fill

Headup Games hebben in hun aankondiging bevestigd dat Fromto op 4 juli voor het eerst op pc-, Mac- en Linux-platforms zal verschijnen, terwijl de Switch-versie later in Q3 van het jaar zal verschijnen. Ze brachten ook een nieuwe “Kids Creation” -trailer uit voor het spel en beschreven de mechanica in meer detail.

Na vele waanzinnig leuke speelsessies op PAX East en een Team Choice Award Award van Marooners Rock, zijn we blij om de eerste vaste releasedatum van ons aankomende feestspel aan te kondigen. Fromto wordt op 4 juni uitgebracht op pc, Mac en Linux. De versie voor Nintendo Switch volgt later dit jaar, in Q3 2019.

Over Fromto

Van snel resultaten in hilarisch plezier, lachen en schreeuwen omdat er zoveel willekeurige onvoorziene en gekke onmogelijke dingen zullen gebeuren: nadat alle spelers hun voertuig van keuze te voet hebben verzameld in een korte minigame-achtige lobby, beginnen ze de eerste fase in een vrij wild, maar vooraf ingesteld niveau. Alle spelers proberen eerst een controlepunt te bereiken en vervolgens de finishlijn. Maar dit zal waarschijnlijk niet gebeuren in de eerste poging, het is meer voor het controleren van het niveau.

Nadat alle spelers klaar zijn met hun try, gebeurt de magie in de tweede fase: alle kleine auto’s veranderen in helikopters en je gaat verschillende, willekeurig neergelaten kratten verzamelen die nieuwe baandelen bevatten om te plaatsen in het vooraf ingestelde niveau: dit kan nuttige dingen zijn, zoals nieuwe platforms, hellingen en springblokken of hinderende elementen zoals obstakels en vallen voor je tegenstanders, of gewoon leuke dingen zoals een kanon dat kleine lijmbubbeltjes neerschiet.

Naast die willekeurige stukken is er een winkel voor elke speler waar je nog meer ‘behulpzame’ dingen kunt kopen met punten die je verdient door stunts uit te voeren. Over het algemeen zijn er meer dan 50 verschillende onderdelen die kunnen worden geplaatst. Een tijdslimiet stopt je creativiteit na 60 seconden en de volgende ronde begint.

Dit alles komt met een heel speciale kunststijl, aangezien het spel is gemaakt door de ontwikkelaar en hedendaagse kunstenaar Erik Habets, samen met zijn twee kinderen Niki (5) en Joep (2). Vergis je niet, hoewel de game er misschien kinderachtig uitziet, Fromto is niet alleen voor de kleintjes. Dit is een spel voor kinderen van 8 tot 108 jaar – en specifiek voor volwassenen (en influencers)!

Ad