Geen plannen voor een nieuwe Nintendo Switch-revisie dit jaar

Geen plannen voor een nieuwe Nintendo Switch-revisie dit jaar

Met de release van de Nintendo Switch Lite hebben sommigen zich afgevraagd of dit ook betekent dat we een “Nintendo Switch Pro” zouden kunnen krijgen.

Volgens Nintendo’s Doug Bowser, als er een “Nintendo Switch Pro” onderweg is, zijn er geen plannen om hem dit jaar uit te brengen. Met betrekking tot CNET zei Bowser dat het bedrijf niet van plan is om deze vakantie nog meer nieuwe hardware vrij te geven, en zeker niet een upgrade naar de originele switch.

Doug Bowser over de Nintendo Switch Pro-revisie

… De Lite is geen vervolg op de Switch. Het is meer een voordelige spin-off. Het zal ook de enige nieuwe Nintendo Switch-hardware zijn deze vakantie, omdat Bowser zegt dat de grotere switch op dit moment geen upgrade krijgt.

Natuurlijk, alleen omdat Bowser zegt dat de oorspronkelijke Switch “op dit moment geen upgrade krijgt” betekent niet dat hij er niet nog eentje zal krijgen.

Tenslotte heeft Nintendo onlangs toestemming gevraagd van de FCC om “de interne onderdelen van de originele Nintendo Switch” aan te passen, met name het geheugen en de processor. Het zou buitengewoon vreemd voor hen zijn om dit te doen als ze zich niet voorbereiden op een upgrade naar de originele Switch, dus misschien komt het veel eerder dan Nintendo wil dat iedereen denkt.