Geheime feature firmware – GameCube Virtual Console op komst?

Geheime feature firmware – GameCube Virtual Console op komst?

De Nintendo Switch heeft sinds vorige week een nieuwe firmware (4.0), maar Nintendo heeft niet alle informatie gegeven over wat er nieuw was in deze update.Er is namelijk nog een nieuwe feature ontdekt, die waarschijnlijk een tip van de sluier doer naar wat Nintendo in de nabije toekomst van plan is.

Het is nu namelijk mogelijk om GameCube-controllers te gebruiken op de Nintendo Switch.

Hiervoor heb je echter wel de Wii U GameCube Adapter nodig, die werd verkocht toen Super Smash Bros voor de Wii U uitkwam. Je kan hiermee in Nintendo Switch games spelen, alleen is er 1 klein probleem; de Gamecube controllers missen een extra Z-knop, wat voor problemen kan zorgen als deze in bepaalde games nodig is.

Wat wel gaaf is om te melden is dat ook Wavebird controllers (de draadloze varianten van de GameCube controller) ook werken. Wij hebben op de redactie er al even snel wat test mee gedaan.

Waarom Gamecube controller support?

Het ligt dan ook niet voor de hand dat deze feature is toegevoegd voor het spelen van Nintendo Switch titels. Wij vermoeden dat de Nintendo GameCube controller nu werken omdat Nintendo via de Virtual Console ook Nintendo Gamecube spellen wil gaan aanbieden.

De Nintendo Switch heeft namelijk geen analoge schouderknoppen en daardoor zullen niet alle GameCube-games te spelen zijn omdat deze daar wel vanuit gaan.

Wij kijken in ieder geval al uit naar een Gamecube Virtual Console en hebben onze Wavebirds al klaar liggen!