Gleamlight devs – Nog in vroege ontwikkeling in reactie op Hollow Knight-vergelijking

Gleamlight devs – Nog in vroege ontwikkeling in reactie op Hollow Knight-vergelijking

Veel fans merkten op dat toen Gleamlight het podium betrad in de Indie World-presentatie, er overeenkomsten waren met de veelgeprezen Hollow Knight.

video

Polygon nam contact op met de uitgever achter Gleamlight en uitte de mening dat zij en legioenen van anderen het spel vonden te zwaar geleend op Hollow Knight.

D3Publisher / DICO gaf een reactie

‘Gleamlight’ is nog in ontwikkeling en is op dit moment nog niet definitief. Het ontwikkelingsteam is zich bewust van ‘Hollow Knight’ maar de game heeft niets met die titel te maken.

Laten we hier zelf eens onze mening gevenals fervente Hollow Knight-fans … zeker dat er overeenkomsten zijn, maar dat is echt hoe je ernaar kijkt. Het is geen Hollow Knight-kloon in onze ogen. Ik zal zeggen dat als het zelfs een fractie van de look en feel van Hollow Knight kan emuleren en hetzelfde kan zijn met zowel geluid, leveldesign en moeilijkheid; dan wordt het een titel die ik graag zou spelen.

En zelfs als het een beetje op Hollow Knight lijkt … nou istreven naar grootheid is alles wat ik ga zeggen.

Over Gleamlight

Een angstaanjagend, triest, maar warm verhaal getekend in een mooie glazige wereld. De speler wordt een zwaard in het verhaal en gaat naar het hart van de wereld met de hulp van enkele kinderen.

  • Originele kunst en de wereld met glas in lood motief
  • Spelontwerp zonder gebruikersinterface om meeslepende gameplay te verbeteren
  • Verhaal vertellen dat vakkundig spelerpsychologie gebruikt zonder taal te gebruiken