Golden Joystick Awards 2019: Super Smash Bros Ultimate wint Nintendo Game of the Year

Golden Joystick Awards 2019: Super Smash Bros Ultimate wint Nintendo Game of the Year

De ceremonie van de Golden Joystick Awards vond eerder plaats en Super Smash Bros Ultimate heeft de onderscheiding van Nintendo Game of the Year voor 2019 geclaimd.

De game kon vorig jaar niet worden opgenomen vanwege de deadline voor de competitie.

Over Super Smash Bros Ultimate

Game-iconen gaan de strijd met elkaar aan in het ultieme gevecht dat je altijd, overal en met iedereen kunt spelen: Super Smash Bros. Ultimate voor de Nintendo Switch, de serie die al meer dan 40 miljoen keer is verkocht. In Super Smash Bros. Ultimate, een nieuwe game gemaakt voor de Nintendo Switch, kunnen tot wel acht spelers als hun favoriete gamepersonage de strijd met elkaar aangaan in flitsende gevechten.

Hoe speel je Super Smash Bros. Ultimate?

Super Smash Bros. Ultimate voor de Nintendo Switch is de culminatie van al zijn voorgangers. Neem de controle over alle personages die ooit in een van de Super Smash Bros. games is verschenen. Met alle reeds bestaande vechtersbazen en één nieuw personages komen we in totaal op 65 verschillende personages, het grootste rooster ooit in een Super Smash Bros. game.

De gameplay van Super Smash Bros. is in al zijn jaren en edities geperfectioneerd door Masahiro Sakurai, de originele bedenker en ontwerper van het spelconcept. In tegenstelling tot andere vechtgames hebben personages geen levensbalk die aanduidt hoe het personage verzwakt tijdens de partij. In Super Smash Bros. bouwt de schade op (via een percentagemeter).

Vul de meter van je tegenstander om ze kwetsbaar te maken tegen krachtige bewegingen die personages uit het speelveld katapulteren. Hoe meer schade de vechters oplopen, des te verder ze vliegen. Valt het personages in de afgrond of wordt hij met een kritieke slag uit het scherm gebeukt dan verdien je een punt.