.hack//G.U. Last Recode beoordeeld door ESRB

.hack//G.U. Last Recode beoordeeld door ESRB

Oorspronkelijk uitgebracht in 2017 voor PlayStation 4 en pc, .hack//G.U. Last Recode van ontwikkelaar CyberConnect2 en uitgever Bandai Namco zou zijn weg kunnen vinden naar Nintendo Switch.

De RPG-collectie heeft een ESRB-classificatie (Entertainment Software Rating Board) gekregen voor een momenteel onaangekondigde Nintendo Switch-poort. Het heeft exact dezelfde beoordeling als andere platforms, de game kreeg de classificatie Tiener voor alcoholreferentie, fantasiegeweld, mild bloed, milde taal en suggestieve thema’s.

Over Last Recode

Last Recode bevat de eerste drie delen in de .hack//G.U. serie volledig gerestaureerd en geremasterd, plus een extra exclusief vierde deel.

Een verzameling van vier rollenspellen waarin spelers de rol aannemen van een deelnemer aan een fictief spel genaamd The World. Vanuit het perspectief van een derde persoon verkennen spelers steden en kerkers, communiceren ze met personages en vechten ze tegen verschillende vijanden (bijv. monsters, menselijke rivalen, robots).

Personages gebruiken zwaarden, zeisen, magische aanvallen en geweren om vijanden te verslaan in melee-gevechten. Een filmpje toont woorden die in bloed op een ziekenhuismuur zijn geschreven. Sommige vrouwelijke personages dragen outfits die grote hoeveelheden decolleté blootleggen; tussenfilmpjes tonen ook mannelijke personages die naar de borsten en billen van vrouwen lonken.

Personages maken verschillende verwijzingen naar alcohol in de dialoog (bijv. “…[H] haast je met de drank”; “… om hun geest te benevelen met drank”; “… de legendarische dronkaard”; “Liquor! More likeur!”). De woorden “b*tch” en “a*s” verschijnen in het spel.’Entertainment Software Rating Board