Haunted Chocolatier heeft ook boss battles

Haunted Chocolatier heeft ook boss battles

Eric Barone, de ontwikkelaar van Stardew Valley, onthulde meer details over Haunted Chocolatier tijdens een recente livestream. De heer Barone gaf aan dat de Haunted Chocolatier baasgevechten zou hebben, evenals een grotere nadruk op vechten dan zijn vorige game.

video

In de webcast gaf hij ook aan dat Haunted Chocolatier een schild/stun-systeem zou hebben, evenals andere nieuwe gameplay-aspecten.

Over Haunted Chocolatier

Haunted Chocolatier is een rollenspel/simulatiespel dat momenteel in ontwikkeling is.

In dit spel kruip je in de huid van een chocolatier die in een spookkasteel woont. Om te slagen in je nieuwe carrière, moet je zeldzame ingrediënten verzamelen, verrukkelijke chocolaatjes maken en deze verkopen in een chocoladewinkel.

Er zit veel meer in het spel dan dat, maar het is nog erg vroeg in productie, dus hij wil nog niet te veel in detail treden.

Wie maakt deze game?

Eric Barone (ook bekend als ConcernedApe), de ontwikkelaar van Stardew Valley, werkt aan Haunted Chocolatier.

(Hij heeft tot nu toe alleen aan deze game gewerkt en hij is op dit moment niet van plan om iemand anders aan boord te halen.) Zodra het spel echter bijna voltooid is, zal hij hoogstwaarschijnlijk hulp zoeken bij consoleconversies en lokalisaties . Deze game zal ook door mijzelf in eigen beheer worden uitgegeven.)

Wanneer wordt het uitgebracht?

Hij kan zich nog niet binden aan een releasedatum. Het bevindt zich nog in de beginfase van de productie en hij zou graag willen werken zonder de druk van een releasedatum, of zelfs een verwachte releasedatum.

Spelt het zich af in het Stardew Valley-universum?

De heer Barone is nog niet helemaal klaar om zoiets te delen.

Is het qua gameplay vergelijkbaar met Stardew Valley?

Ja, in sommige opzichten, maar nee, in veel opzichten.

Haunted Chocolatier is, net als Stardew Valley, een ‘stadsspel’ waarin je naar een nieuwe stad verhuist en een nieuwe manier van leven uitprobeert. Je leert de lokale bevolking kennen, bereikt je doelen en groeit op verschillende manieren. Dit alles doet denken aan Stardew Valley. De belangrijkste gameplay en thema’s zijn daarentegen heel verschillend. In vergelijking met Stardew Valley is Haunted Chocolatier meer een actie-RPG. En in plaats van een boerderij, ligt de focus van je inspanningen op een chocoladewinkel.

Hoe lang is er aan gewerkt?

In 2020 begon hij iets meer dan een jaar geleden aan deze game te werken. Omdat hij nog steeds actief bezig is met Stardew Valley-gerelateerde onderwerpen, is hij er sindsdien grotendeels ‘s avonds en in het weekend mee bezig.

Het is niet het eerste of enige “nieuwe project” waaraan hij heeft gewerkt, maar het is het project waarvan hij denkt dat hij het als eerste zal voltooien.

Een releasedatum voor de game lijkt nog ver weg, aangezien het enige bekende platform voor Haunted Chocolatier op dit moment pc is.

Ad