Haunted Chocolatier is “nog een eind” weg

Haunted Chocolatier is “nog een eind” weg

Het succes van de charmante videogame Stardew Valley katapulteerde de ontwerper, Eric Barone, in de publieke belangstelling, en vanaf mei 2022 was het totale aantal exemplaren van de game dat in heel alle platforms overschreden 20 miljoen.

Screen Rant heeft een lang en fascinerend nieuw interview met meneer Barone gepubliceerd waarin hij verschillende onderwerpen behandelt, waaronder zijn meest recente onderneming, de Haunted Chocolatier. In het interview zei hij dat de creatie van de magische videogame goed verloopt, maar dat het enige tijd zal duren voordat deze voor het publiek beschikbaar wordt gemaakt, aangezien “het een enorme game is”. Ik heb er een breed en uitgebreid doel voor ogen. Het is een beetje eng, om eerlijk te zijn.”

Waar staat Haunted Chocolatier in het grote geheel?

“Het spel gaat goed, maar het is een belangrijk spel. Ik heb een breed en uitgebreid doel voor ogen. De hoeveelheid werk die zal moeten worden verzet, is een beetje intimiderend om over na te denken. Maar de ontwikkeling van Stardew Valley heeft me vier en een half jaar gekost, ik heb ongeveer anderhalf jaar aan Haunted Chocolatier gewerkt, of misschien zelfs twee jaar op dit moment. Ik heb de aankondiging iets meer dan een jaar geleden gedaan, maar het is nog steeds het zal nog geruime tijd duren voordat het gebeurt. Maar ik geloof dat het goed gaat. Tot nu toe. Er zijn tot nu toe veel positieve ontwikkelingen geweest.”

Over Haunted Chocolatier

De titel van de game, Haunted Chocolatier, werd pas in oktober 2021 onthuld, na de publicatie van een vroege gameplay-clip in oktober 2020. De ontwikkeling van het project begon in 2020. Bovendien gaf de enige maker meer informatie over de game op een officiële website die er speciaal voor is gemaakt om samen te vallen met de aankondiging van zijn bestaan. Sindsdien zijn we geleidelijk aan begonnen met het ontvangen van nog een paar updates, samen met afbeeldingen van de toekomstige reis om ons enthousiasme erover te vergroten. Het is waarschijnlijk dat het enige tijd zal duren voordat we de volgende game van ConcernedApe zien verschijnen, aangezien er werd gezegd dat het zich in de beginfase van de productie bevond toen het oorspronkelijk werd onthuld. We kunnen echter niet wachten om alles te ontdekken wat het voor ons in petto heeft zodra het klaar is om te worden vrijgegeven.

Er is natuurlijk meer aan de hand, maar Barone benadrukte dat ze niet gebonden willen zijn aan een bepaald concept en sprak de wens uit om “meer fantastische mogelijkheden te verkennen” en “ervaringen die je verder brengen dan het gewone” in vergelijking naar de eenvoudige gameplay van Stardew Valley.