Haven – Nieuwe gameplay trailer

Haven – Nieuwe gameplay trailer

Enkele maanden geleden kondigden de ontwikkelaars van Furi hun geheel nieuwe titel Haven aan – een RPG over twee geliefden die een verloren planeet verkennen.

Hoewel de details toen schaars waren, hebben we nu de bevestiging dat de game naar Nintendo-fans gaat!

video
play-rounded-fill

The Game Bakers hebben een nieuwe trailer en een persbericht voor de titel uitgebracht. In het bijzonder krijgen we een uitgebreide kijk op een aantal gameplay, waarbij het paar door hun wereld vliegt, middelen verzamelt en meer! Bovendien bevestigt het persbericht de Nintendo Switch, PS4 en pc als lanceringsplatforms in 2020.

Over Haven

In Haven deel je de reis van twee geliefden die zijn ontsnapt naar een verloren planeet. Je speelt als Yu en Kay, zweef je over de graslanden van een verwoeste wereld en ontrafel zijn mysteries op zoek naar een manier om bij elkaar te blijven.

“Haven is een zeer toegankelijke RPG, een ontspannend spel. Het is doelbewust een heel andere ervaring van Furi. “, Schrijft Emeric Thoa, de game creative director. “Maar net als bij Furi hebben we geprobeerd een game te maken die je nog nooit eerder hebt meegemaakt. Het verhaal van een paar dat vecht voor hun vrijheid, een gevestigde relatie: hoe liefde eruitziet als je voorbij de vroege verleidingsfase bent gekomen, als je je ware zelf met elkaar kunt zijn … Ik denk niet dat dat veel is gedaan in videospellen.”

Haven is een verhaal-rijk avontuur, met ontroerende karakters waarmee je verliefd wordt terwijl je hen volgt in hun uitdagingen en het dagelijks leven. Maar het is ook een (J) RPG met een innovatief vechtsysteem waarmee je de twee personages tegelijk kunt spelen, acties koppelen met tactieken en timing. “Het is een spel met veel inspiraties, maar om het samen te vatten, Haven is een soort van het liefdeskind van Journey meets Persona”, legt Emeric Thoa in zijn blog uit over de game-ervaring en invloeden.

De lichte sciencefictionwereld van Haven komt tot leven dankzij de dromerige art direction en een originele electro soundtrack van Danger, met een reeks tracks die spelers van de energie van een zonnige ochtend naar de spanning van een gevecht in de bergen voeren ‘s nachts.

Haven is een solospel in zijn kern, maar op elk moment kan een tweede speler lokaal springen. Spelers kunnen dan samen een moment van exploratie en progressie delen.

Ad