Hero Echo voor Overwatch verschijnt op 14 april

Hero Echo voor Overwatch verschijnt op 14 april

Blizzard kondigde de releasedatum aan van Overwatch’s 32e held Echo. Echo zal later deze maand op 14 april haar debuut maken.

Inhoudsopgave (TOC)

Over Echo

Om de oorsprong van het Echo-project in kaart te brengen, is het belangrijk om je te verdiepen in de persoonlijke geschiedenis van de Singaporese wetenschapper Dr. Mina Liao, die later misschien het best bekend zou worden als een van de oprichters van Overwatch. Maar voordat hij bij de organisatie kwam, werd Dr. Liao algemeen beschouwd als een van de meest vooraanstaande experts op het gebied van robotica en kunstmatige intelligentie, en een medewerker van Omnica Corporation.

Daar werkte ze in het team dat verantwoordelijk was voor het ontwerp en de creatie van de omnics die uiteindelijk oorlog zouden voeren tegen de mensheid tijdens de Omnic Crisis. Uiteindelijk was het deze expertise die ervoor zorgde dat ze werd gerekruteerd bij Overwatch om haar creaties te stoppen.

Zelfs die catastrofe was niet genoeg om Liao ervan te weerhouden haar vastberaden geloof in het potentiële kunstmatige leven en de kracht ervan om het leven van de mensheid ten goede te veranderen. Ze droomde ervan de originele omnic-ontwerpen te verbeteren. Deze theorieën zouden de basis vormen van het Echo-project. Vanwege de beperkingen van Overwatch op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van kunstmatige intelligentie na de Omnic-crisis, moest Liao de mogelijkheden van Echo echter beperken.

Wat ze creëerde was een veelzijdige, adaptieve robot die kon worden geprogrammeerd om verschillende functies te leren: van medische ondersteuning tot constructie: maar had serieuze grenzen aan de onafhankelijke besluitvorming. Kritiek genoeg had Echo meerdere beschermingslagen, failsafes en beveiliging om het onder controle te houden. Echo werd met succes gebruikt bij testmissies naast de stakingsteams van Overwatch, maar het leiderschap van Overwatch was terughoudend om het volledig in dienst te nemen.

REÜNIE

De waarheid was echter dat Liao Echo had geprogrammeerd met een krachtige, algemene kunstmatige intelligentie die door observatie leerde. Na duizenden uren in aanwezigheid van de wetenschapper werd veel van Liao’s gedrag (inclusief haar toespraak) overgenomen door de Echo-robot.

Dit geheim was bij zeer weinigen bekend, waaronder Blackwatch-agent Jesse McCree, die soms was toegewezen om de wetenschapper te bewaken. Toen Liao werd gedood bij een aanval op een Overwatch-faciliteit, was het leiderschap van Overwatch terughoudend om zo’n gevaarlijk project voort te zetten, en alle ontwikkeling op Echo werd stopgezet en de robot werd in quarantaine geplaatst.

OVERWATCH 2

Nadat Echo zich bij het nieuwe Overwatch-team heeft gevoegd om Parijs te verdedigen tegen de Null Sector-inval, ziet ze voor het eerst actie als een volwaardig teamlid. Maar aangezien ze wordt blootgesteld aan nieuwe mensen, nieuwe ideeën en nieuwe situaties zonder dat Dr. Liao haar leidt, weet niemand hoe ze in de toekomst zou kunnen evolueren.