Herzien van eerdere handheldtitels, momenteel meer gericht op nieuwe titels

Herzien van eerdere handheldtitels, momenteel meer gericht op nieuwe titels

Nintendo publiceerde een officieel transcript van de investeerders  Q&A die werden gehouden tijdens een recente briefing van financiële resultaten eerder deze maand.

Tijdens de Q&A stelde Nintendo-president Shuntaro Furukawa verschillende vragen over de vraag of het bedrijf van plan was om eerdere handheld-titels opnieuw te bezoeken of opnieuw te maken en over te brengen naar de Nintendo Switch.

Titels uit het verleden

Met het succes van recente Nintendo Switch-remakes zoals The Legend Of Zelda: Link’s Awakening en Pokemon Let’s Go Pikachu / Eevee, evenals de release van de volledig handheld Switch Lite, lijken meer bijgewerkte re-releases van eerdere handheld-klassiekers voor Switch een natuurlijke weg vooruit in deze fase van het leven van de Switch.

Furukawa legde uit dat de huidige focus van Nintendo meer ligt op het maken van nieuwe soorten games voor de Nintendo Switch in plaats van het uitbrengen van eerdere titels, en ze kunnen momenteel geen verdere details over het onderwerp geven.

Furukawa heeft uitgewerkt dat als het gaat om remakes, het belangrijk is om rekening te houden met het feit of de ontwikkelaars genoeg passie hebben om dit te doen, en of ze iets nieuws en leuks kunnen toevoegen dat de ervaring kan verbeteren.

Welke eerdere handheldtitels zou je graag opnieuw willen zien maken?