Hideki Kamiya – Waarom The Wonderful 101: Remastered gecrowdfund is

Hideki Kamiya – Waarom The Wonderful 101: Remastered gecrowdfund is

PlatinumGames lanceerde een Kickstarter voor The Wonderful 101: Remastered op meerdere platforms. De campagne bereikte snel zijn doel en stretch doelen in enkele uren – wat betekent dat de game in de toekomst ook Steam en PS4 zal raken.

Producer Hideki Kamiya heeft meer details onthuld over het spel dat verder gaat dan Nintendo-platforms!

In een exclusief interview met Gematsu sprak Kamiya over PlatinumGames en het crowdfunding van de multi-platform release zelf, in plaats van dat Nintendo de game exclusief voor Switch zou publiceren.

Platinum wilde dat de game een veel breder publiek zou bereiken met meer platforms – en sprak met Nintendo over dit idee. In reactie daarop zei Nintendo dat PlatinumGames exclusief blijven voor Nintendo-platforms of zelf op meerdere platforms werken. Hmm …

Uiteindelijk hebben de twee blijkbaar ‘een deal gesloten’ en Nintendo gaf PlatinumGames de zegeningen om door te gaan met de Kickstarter-campagne:

Naar Kickstarter en verder gaan

Overwegend dat The Wonderful 101 oorspronkelijk door Nintendo is uitgegeven en voor Wii U is uitgebracht, is het veilig om aan te nemen dat The Wonderful 101 Remastered alleen voor Switch zal vrijgeven, of is het mogelijk om naar andere platforms te brengen?

Hideki Kamiya (Platinum Games): “Het oorspronkelijke doel is Switch. Afhankelijk van stretchdoelen zullen we het naar meer en meer consoles zoals PlayStation 4, Xbox One en Steam porteren. Dat is nu het doel. ”
—Waarom besloot je om The Wonderful 101 naar nieuwe platforms te brengen? Heb je met Nintendo over een poort gepraat?

Kamiya: “We vonden dat het publiek niet helemaal kon bereiken dat het verdiende. Als makers hebben we veel vertrouwen in het spel. Dit project is een unieke kans om de fans samen te brengen en te kijken hoe ver het spel kan gaan, daarom hebben we de crowdfunding-route gekozen. We hebben er in eerste instantie met Nintendo over gesproken, maar ze zeiden: ‘Je doet het alleen met ons óf je doet het zelf.’ Maar door met hen te praten, konden we een deal sluiten, dus namen we de taak op zich om dit project te starten. Dangen Entertainment helpt ons. We hebben in het verleden succesvolle campagnes gezien, met name Bloodstained, dus we zagen het als een zeer unieke en interessante kans. ”

De aard van deze ‘deal’ tussen Nintendo en PlatinumGames is niet helemaal duidelijk – maar het heeft in ieder geval de deuren geopend voor The Wonderful 101 om een ​​moderne revival op nog meer platforms te zien! We zullen verslag uitbrengen als we in de toekomst meer over de game horen.


Wat vindt je van de Kickstarter voor The Wonderful 101? Persoonlijk … ik heb het al ondersteund, omdat de titel het eerlijk gezegd verdient.

Ad