Hoe SteamWorld Quest tot stand is gekomen, plannen & meer

Hoe SteamWorld Quest tot stand is gekomen, plannen & meer

Image & Form‘s Brjánn Sigurgeirsson heeft meer interessante dingen onthuld over de ontwikkeling van SteamWorld Quest.

video
play-rounded-fill

NintendoLife Interview

In een nieuw interview met NintendoLife, sprak de CEO kort over hoe het spel begon en waar het plaatsvindt in de serie-tijdlijn. Ook raakte Sigurgeirsson aan toen het spel waarschijnlijk een release zou worden, met het argument dat het ‘eerder’ zou verschijnen dan de fans verwachten!

Waar komt het idee voor SteamWorld Quest vandaan en hoe lang is de game tot nu toe in ontwikkeling geweest?

Nou, SteamWorld Quest begon als een pitch van Peter Johansson, de regisseur van het spel. Bij het maken van SteamWorld Dig 2 hebben we besloten om een interne game pitching ronde uit te voeren voor komende titel (s), waar iedereen een of meer game-ideeën naar de rest van de studio kon pitchen. Het plan was dat we dan samen zouden komen en een (of meer) kiezen voor latere ontwikkeling.

Dat klinkt waarschijnlijk als een geweldig idee en een geweldige oefening in democratie, maar het was een stuk moeilijker dan we hadden verwacht; niet om met ideeën te komen, maar om de winnaars te kiezen. We hadden de criteria niet van tevoren goed opgesteld en het werd eerder een geweldige les in nederigheid en schuldgevoelens tegenover alle runner-up ideeën. Niettemin zou SteamWorld Quest misschien niet zonder het proces zijn geboren.

Lange tijd waren belangrijke aspecten van het spel behoorlijk anders dan ze nu zijn, maar toen hadden we een van onze trotse – intern tenminste – momenten: een marathonvergadering waarbij we besloten om uit te gooien wat niet werkte en in plaats daarvan een echt episch spel. We hadden vergelijkbare momenten tijdens het maken van de originele SteamWorld Dig en SteamWorld Heist. Niet zo verrassend, het maken van epische games is meestal beter dan dingen bewaren die niet goed werken.

Deze nieuwe game speelt zich af in wat lijkt op een andere periode dan eerdere SteamWorld-spellen. Hoe past Quest chronologisch in de rest van de serie?

Het sluit wel aan bij de rest, geloof het of niet. Er is echt fantastisch werk geweest in de afgelopen paar maanden aan het SteamWorld-front en Quest breidt zich uit. Ik zal hier niets van weggeven, en Quest zelf bevat precies genoeg hints om iedereen te laten speculeren over waar deze wereld over gaat. Steam (World) zullen we binnenkort niet tekort komen. Het is een prachtige en opmerkelijke plaats.

Je hebt de game een release-venster van 2019 gegeven – kun je ons vertellen of dit dit eerder eerder dan later dit jaar zal zijn?

Omdat het een van de beste spellen is die je dit jaar speelt, zal het zeker later zijn dan je wilt. Maar het zal waarschijnlijk ook eerder zijn dan je denkt.

Blijft Quest exclusief voor de Switch, of bent u van plan om Quest naar andere platforms te brengen?

Op dit moment concentreren we ons op de Switch – zoals vermeld in Nintendo’s Indie Highlights-showreel in januari, komt SteamWorld Quest voor het eerst naar Nintendo Switch. We kunnen besluiten om het later naar andere platforms te brengen. Maar eerst de dingen die we beloofd hebben.


Al met al interessante dingen toch? Bedankt NintendoLife voor het stellen van de moeilijke vragen!

Ad