House Of The Dead wordt nieuw leven ingeblazen!

House Of The Dead wordt nieuw leven ingeblazen!

SEGA wil de veelgeprezen House of the Dead-serie naar het Nintendo Switch-systeem brengen. Het team achter de revival is het team achter de remissies van Panzer Dragoon.

Nogal een gerucht maar meh

De bron, die Pools is, suggereert dat het een remake en reboot is, maar het zou niet zo verrassend zijn. Het spel zou goed werken met de Joy-Cons die worden gebruikt als aanwijzers om de zombies te vernietigen. Hopelijk wordt het binnenkort officieel aangekondigd door SEGA!

Over House of the Dead

The House of the Dead is een horror-videogamefranchise gemaakt door Sega in 1996. Oorspronkelijk uitgebracht op arcade, maakt het gebruik van een licht pistool op het platform, maar kan worden gespeeld met standaardcontrollers op consoles en een muis of toetsenbord op thuiscomputers.

Er zijn zes House of the Dead-spellen uitgebracht met een first person rail shooter-formaat. De hoofdseries hebben allemaal gemeenschappelijke elementen van een paar agenten die samenwerken om hordes biologisch gemanipuleerde ondoden aan te nemen (in Mutkill ‘mutanten’ genoemd).

De games zijn onderverdeeld in hoofdstukken, die elk uitmonden in een eindbaasstrijd tegen meestal massieve, angstaanjagende wezens. De bazen in games 1-5 zijn allemaal vernoemd naar de Major Arcana van occulte tarot.

The House of the Dead is, samen met Resident Evil, gecrediteerd voor het populair maken van zombievideospellen en het opnieuw populair maken van zombies in de reguliere populaire cultuur vanaf de late jaren 1990, wat leidde tot hernieuwde interesse in zombiefilms in de jaren 2000.

The House of the Dead is ook gecrediteerd met de introductie van snellopende zombies, die in de jaren 2000 populair werden in zombiefilms en videogames.