Ib – Fysieke release met Engelse ondersteuning

Ib – Fysieke release met Engelse ondersteuning

Ib komt niet alleen fysiek uit in Japan, maar ontwikkelaar Playism werkt ook aan iets speciaals voor de toegewijde volgers van de game.

Een reguliere editie die een exemplaar van de game, de grijze doos en het artbook zal bevatten, is nu in de maak. Degenen die op zoek zijn naar iets dat net iets unieker is, hebben de mogelijkheid om de limited edition te kopen, die naast al het andere wordt geleverd met een geborduurde zakdoek.

Het feit dat Engels in beide versies van de fysieke edities wordt ondersteund, is misschien wel het beste nieuws over deze situatie. De game kan door spelers uit elk gebied worden geïmporteerd en kan op dezelfde manier worden gespeeld als elke andere Switch-game.

Inhoudsopgave (TOC)

Over Ib

Een gezin neemt hun dochter Ib, die vrij jong is, mee om wat kunst te bekijken in een galerie. Ib realiseert zich abrupt dat ze alleen is terwijl ze door de vele kunstwerken bladert. Het museum begint te transformeren terwijl ze rondkijkt naar andere mensen, wie dan ook, terwijl ze daar is…

Een tweedimensionaal verkenningsavonturenspel met een mysterieus kunstmuseum als decor. Verken de wereld om je heen, zoek naar dingen en bedenk hoe je vallen kunt uitschakelen die je tegenkomt terwijl je probeert je weg uit de vreemde galerij te vinden.

Kenmerken

Een ondoorgrondelijke reis leidde hen naar een kunsttentoonstelling vol raadsels die ze moesten oplossen.

“Kunstwerken die voortreffelijk zijn gemaakt met behulp van pixelkunst.”

Bewegen en een knop om te communiceren (praten) zijn de belangrijkste besturingselementen van het spel, en beide kunnen worden gebruikt door spelers met verschillende vaardigheidsniveaus.

Zeven verschillende conclusies, die allemaal kunnen worden ontgrendeld, afhankelijk van de beslissingen en acties van de speler.

・Na voltooiing word je beloond met de True Guertena-expositie waar je de kunstwerken kunt verzamelen die je tijdens het spel hebt gevonden en een extra kerker kunt bezoeken waar je tijdens je eerste playthrough geen toegang toe had.

Verbeterde mogelijkheden

Deze game is een heruitgave van de 2012-release van de 2D-exploratie-avontuurtitel Ib, die plaatsvindt in een sinister en raadselachtig kunstmuseum en voor het eerst te koop werd aangeboden in februari van dat jaar. Bijna alle visuals zijn up-to-date gebracht en ook een groot aantal effecten is verbeterd en uitgebreid. De schermkwaliteit en het beeld zijn aanzienlijk verbeterd, waardoor gamers in een geheel nieuw licht kunnen genieten van een oude favoriet.

  • “Volledig opnieuw ontworpen beelden voor de kaarten, personages en foto’s.”
  • Inbegrepen zijn zowel gloednieuwe als opnieuw ontworpen versies van bestaande kunstwerken.
  • “Aanvullende ontwikkelingen bouwden voort op het oorspronkelijke uitgangspunt van de game, namelijk om het aangenaam te maken voor
  • spelers van elk vaardigheidsniveau via verbeteringen aan de vele puzzels van het spel.
  • Geheel nieuwe raadsels, effecten en strategieën die niet beschikbaar waren in de eerste versie van het spel.
  • ・Toevoeging van “Zoommodus” voor verbeterde zichtbaarheid, waardoor spelers gemakkelijker kleine items kunnen zien en de vele kunstwerken in meer detail kunnen bekijken.
  • ・Nieuw “gesprekssysteem” stelt metgezellen in staat hints te geven en een gesprek aan te gaan.
  • Compleet nieuwe achtergrondmuziek (BGM) speciaal ontwikkeld voor de reimagining.

Bij Play-Asia kun je een pre-order plaatsen voor de fysieke edities van Ib voor Nintendo Switch.