In Other Waters komt 3 April

In Other Waters komt 3 April

Fellow Traveler en Jump Over The Age kondigden een uniek verhalend avontuur aan in Other Waters voor Nintendo Switch. In Other Waters wordt op 3 april 2020 gelanceerd voor $ 14,99 via de Nintendo eShop. Digitale pre-orders zijn nu beschikbaar tot 10% korting tot 10 april.

video
play-rounded-fill

Fellow Traveler en Jump Over the Age zijn verheugd aan te kondigen dat In Other Waters op 3 april 2020 voor pc, Mac en Nintendo Switch wordt gelanceerd. Pre-orders voor de Nintendo Switch-versie van In Other Waters beginnen vandaag, 24 maart, 2020. In Other Waters kost $ 14,99 USD. Er is 10% korting op pre-orders die nu lopen tot en met de lanceringsweek tot 10 april.

Over in andere wateren

In Other Waters is een uniek verhaalavontuur waarin spelers de rol spelen van een AI-assistent die de mysteries van de turquoise diepten van een buitenaardse oceaan onthult. Xenobioloog Ellery Vas is op zoek naar haar vermiste partner op de planeet Gliese 677Cc. Uitgerust met een defect duikpak van een vreemde AI-eenheid, ontdekt Ellery buitenaards leven en een oceaan vol geheimen.

In Other Waters, de IndieCade Europe Jury Prix-winnaar van 2019, is sci-fi zonder soldaten en geweld en richt zich in plaats daarvan op verwondering en verkenning, angst en kwetsbaarheid, en de relatie tussen een al lang sluimerende AI en zijn menselijke piloot. 

De relatie tussen de AI en de operator ontvouwt zich in een indrukwekkend verhaal dat uniek wordt geïnterpreteerd door de speler. De diepten van Gliese 677Cc bevatten veel geheimen. Wil het leven doorgaan, dan moet het veranderen. Wat ontdek je als je het leven in deze buitenaardse oceaan volgt, proeft en leert?

Ontwikkeld door Gareth Damian Martin, het eenmans-team achter Jump Over The Age. Een ervaren gamejournalist wiens werk te vinden is bij Eurogamer, Kotaku, US Gamer en meer, Gareth is ook een artiest, gameontwerper en schrijver.

Kenmerken

  • Verken een buitenaardse oceaan: duik vrijuit in een uitgestrekte zeebodem, van glinsterende riffen tot inktzwarte diepten. Ontgrendel upgrades en doe ontdekkingen waarmee je nieuwe paden kunt openen en vreemde wezens en omgevingen kunt ontdekken zoals jij.
  • Zie de wereld door een AI-lens: navigeer door een elegante, intuïtieve gebruikersinterface via aanraak- of muisbediening. Signalen interpreteren, koppen instellen en de oceaan in kaart brengen door middel van experimenten en intuïtie.
  • Xenobioloog worden: ontdek en catalogiseer soorten door observatie, scannen, monsters nemen en interactie met buitenaards leven. Lees Ellery’s aantekeningen, bekijk haar schetsen en help haar een compleet nieuw ecosysteem te classificeren.
  • Plan je duiken: kies of je wezens wilt bestuderen, geheimen wilt onderzoeken of nieuwe gebieden wilt verkennen, en kom dan terug naar je basis om monsters in het laboratorium te bestuderen, met Ellery te chatten of haar dagboeken te lezen om meer over deze wereld te begrijpen.
  • Bouw een duurzame relatie op: leer door middel van beperkte communicatie meer over de persoon wiens pak je bewoont en help haar naar een vreselijke waarheid te leiden. Wat je samen beleeft, brengt je dichterbij.

In Other Waters komt op 3 april 2020 naar pc en Nintendo Switch. Pre-orders voor de Nintendo Switch-versie van In Other Waters beginnen op 24 maart 2020.