Inazuma Eleven: Great Road Of Heroes uitgesteld

Inazuma Eleven: Great Road Of Heroes uitgesteld

Level-5 heeft een nieuwe update uitgebracht met betrekking tot Inazuma Eleven: Great Road of Heroes, het nieuwe deel in de Inazuma Eleven-serie waar ze al geruime tijd aan hebben gewerkt

Volgens een ontwikkelingsupdate die op hun blog is gepubliceerd, wordt de game nu “waarschijnlijk” ergens in 2021 uitgebracht, duidelijk nog verder vertraagd ten opzichte van de eerder geplande releasedatum voor 2020. Ze deelden ook een aantal updates over hoe de ontwikkeling verloopt, en werkten een aantal problemen uit die de vertragingen veroorzaakten.

video

Over Inazuma Eleven: Great Road of Heroes

Vanwege problemen met de ontwikkeling van games was de productie moeilijk en liep de planning aanzienlijke vertraging op. De kritische gebruikersfeedback online leidde tot een afname van de motivatie van het personeel, waardoor het spel in een moeilijke situatie terechtkwam.

Hoewel Level-5 ooit overwoog om de ontwikkeling van het spel te stoppen, waren er fans die hen oprecht steunden, dus besloten ze te proberen de ontwikkeling op de een of andere manier te hervatten.

Het hervatten van de ontwikkeling leidde tot het idee dat door het ontwikkelen van de engine en de ontwikkelingssystemen die zijn gemaakt tijdens de ontwikkeling van de Yo-kai Watch-serie, een Inazuma Eleven-game van hoge kwaliteit kon worden voltooid. Door in deze richting te gaan, was er de hoop dat Inazuma Eleven iets zou kunnen doen wat het nog nooit eerder had gedaan.

Normaal gesproken is de timing van de release van een crossmediaal project belangrijk om de synergie met de bijbehorende media te maximaliseren, maar deze keer wil Level-5 zich concentreren op het zorgvuldig maken van een game zonder gebonden te zijn aan het anime-uitzendschema. 

Het zal meer tijd kosten, maar Level-5 wil van Inazuma Eleven: Great Road of Heroes een hoogtepunt maken van Inazuma Eleven met een hoog niveau van vrijheid.

Unmei Sasanami is de nieuwe hoofdrolspeler in het spel. Hij houdt van voetbal, maar kan niet spelen vanwege een bepaald trauma dat hij heeft meegemaakt, dus besluit hij een rol te spelen bij het ondersteunen van getalenteerde voetballers.

Tot nu toe was het gebruikelijk om het verhaal van de anime, geschreven door Hino in de games, te volgen, maar om terug te komen van ontwikkelingsmoeilijkheden, probeert Level-5 dit keer een nieuwe strategie. In plaats van een enkel verhaal te laten zien, zal de speler in plaats daarvan divergeren met de kant van het verhaal van elk personage. Het is dus eigenlijk een volledig origineel verhaal, alleen voor de game.

Het verhaal toont het verenigde front van drie hoofdrolspelers – Mamoru Endou, Tenma Matsukaze en Asuto Inamori – zonder tijdverlies. (Hoewel “eenheidsfront” misschien niet helemaal een nauwkeurige term is.) Het is aan de speler om vrienden of rivalen te worden om ervoor te zorgen dat deze drie personages op dezelfde tijdas voorkomen.

De game zal zich concentreren op ‘diepte’ in plaats van volume, en de personages en situaties die in de First Football Frontier verschijnen zorgvuldig weergeven. Hoewel het uiteindelijk afhangt van de speler, kun je, afhankelijk van hoe je speelt, een beter begrip krijgen van alle personages.

In plaats van één lang hoofdverhaal te construeren, legt Level-5 de nadruk op het niveau van vrijheid.

Terwijl we verifiëren dat het systeem van de originele Inazuma Eleven voor DS, waar je lijnen op het scherm tekende om aan te geven waar de spelers rennen, niet opnieuw kan worden gedaan, zal de ontwikkeling op Inazuma Eleven: Great Road of Heroes doorgaan met de bedoeling een “Volledig nieuwe titel” met een nieuw gevoel qua inhoud.