Irem Collection Deel 1: Een reis door klassieke Shoot ’em Up-legendes

Irem Collection Deel 1: Een reis door klassieke Shoot ’em Up-legendes

Samenvatting:

Irem Collection Volume 1, dat op 21 november 2023 uitkomt, is een schatkamer aan klassieke shoot ’em up-games, ontwikkeld door Irem. Duik in de werelden van Image Fight, Image Fight II en X-Multiply, die elk unieke gameplay-ervaringen bieden. In dit artikel verkennen we de geschiedenis, gameplay en aantrekkingskracht van deze retroklassiekers, evenals hun aanstaande release in het Westen. Ga met ons mee op een nostalgische reis door het gouden tijdperk van arcade-gaming!


Een reis door klassieke Shoot ’em Up-legendes

De wereld van retro-gaming staat op het punt een knaller uit het verleden te ontvangen met de aanstaande release van Irem Collection Volume 1. Deze collectie, die op 21 november 2023 in de gamingscene zal verschijnen, brengt een drietal klassieke shoots samen em up-spellen ontwikkeld door Irem. In dit artikel duiken we in de spannende werelden van Image Fight, Image Fight II en X-Multiply, waarbij we hun unieke gameplay, geschiedenis en wat hen onderscheidt van de klassiekers onderzoeken.

Gameplay en succes in Japan

Image Fight, uitgebracht in 1988, verwierf snel bekendheid vanwege de uitdagende en snelle verticaal scrollende gameplay. Het boekte opmerkelijk succes in Japan en werd door verschillende tijdschriften zelfs geprezen als het meest succesvolle tafelarcadespel. Met een beoordeling van 7,60 in december 1988 was het duidelijk dat gamers een spannende ervaring te wachten stonden.

Verhaallijn en kenmerken

De game speelt zich af in de toekomst, waar buitenaardse wezens een offensief hebben gelanceerd op militaire ruimtebasissen, waaronder de maan. Het antwoord van de mensheid is de OF-1 Daedalus, een krachtig ruimteschip dat is ontworpen om de buitenaardse indringers te vernietigen. Spelers kruipen in de schoenen van piloten die een rigoureuze training ondergaan voordat ze aan hun missie beginnen om de buitenaardse dreiging te verslaan. De game beschikt over functies zoals snelheidsaanpassing voor het ruimteschip, krachtige pods en negen verschillende soorten uitrusting.

NES- en PCE-engineversies

Een spannend aspect van Irem Collection Volume 1 is de toevoeging van twee versies van Image Fight die nooit buiten Japan zijn uitgebracht. Gamers kunnen nu zowel de NES- als de PCE Engine-versie van deze klassieke titel ervaren, waardoor de collectie nog meer diepgang krijgt.

Vervolgdetails en verbeteringen

Na het onmiddellijke succes van Image Fight in de speelhal, vond Image Fight II: Operation Deepstriker zijn weg naar de PCE Engine Super CD-ROM. ININ Games was voorheen alleen beschikbaar in Japan en introduceert met trots Image Fight II voor een westers publiek. Dit vervolg brengt een groot aantal verbeteringen met zich mee, waaronder verbeterde animaties, gedetailleerde informatie over piloot Sho en zijn familie, nieuwe visuele scènes en een boeiende soundtrack van Takashi Hiyamata en Hiroshi Kimura.

Overlevering en referenties

Image Fight II biedt niet alleen spannende gameplay; het voegt ook diepte toe aan zijn universum met ingewikkelde kennis. Spelers kunnen meer te weten komen over piloot Sho en zijn achtergrond, waardoor een extra laag van onderdompeling wordt toegevoegd. Bovendien kunnen gamers met een scherpe blik verwijzingen naar andere iconische titels zoals R-Type en Carpenter’s Gen-San ontdekken, waardoor het een zoektocht naar paaseieren wordt voor liefhebbers van retro-gaming.

Image Fight II behoudt de spannende gameplay van zijn voorganger en introduceert zeven nieuwe wapens. Spelers kunnen uitkijken naar een nieuwe game-ervaring terwijl ze de aarde verdedigen tegen buitenaardse indringers in het nieuwe OF-3 Garuda-ruimteschip.

X-Multiply: een unieke scifi-shooter

X-Multiply, oorspronkelijk uitgebracht in 1989 voor M27-Arcade en later geport naar PlayStation en SEGA Saturn in 1998, onderscheidt zich als een tijdloze side-scrolling shooter. De verhaallijn van het spel speelt zich af in het jaar 2249 na Christus, waar kolonisten op de planeet Stan het slachtoffer worden van een mysterieuze ziekte veroorzaakt door buitenaardse parasieten. Om deze biologische oorlogsvoering te bestrijden, wordt de microjager X-002 geïnjecteerd in geïnfecteerde lichamen, waar hij vecht om de mensheid te redden. Spelers besturen een miniatuurschip in een mensachtig lichaam, raken geleidelijk ‘geïnfecteerd’ en gebruiken tentakels om buitenaardse parasieten te bestrijden. X-Multiply’s unieke mix van sciencefiction en biologische elementen maakt het een hoogtepunt in het shootergenre.

Kunstontwerp en soundtrack

De boeiende wereld van X-Multiply is geïnspireerd op H.P. Lovecraft, duidelijk zichtbaar in zijn donkere kleurenschema, ongeëvenaard kunstontwerp en een angstaanjagend meeslepende soundtrack. Spelers zullen onweerstaanbaar worden meegezogen in de griezelige en buitenaardse sfeer van het spel.

Markeer 21 november 2023 in je agenda, want dit is de dag waarop Irem Collection Volume 1 beschikbaar komt. Gamers kunnen ook anticiperen op fysieke releases geproduceerd door Strictly Limited, waardoor een tastbare dimensie aan deze collectie wordt toegevoegd.

Conclusie

Concluderend biedt Irem Collection Volume 1 gamers de kans om de gouden eeuw van arcade-gaming opnieuw te beleven met klassieke shoot ’em up-titels. Image Fight, Image Fight II en X-Multiply brengen elk hun eigen unieke ervaringen met zich mee. De releasedatum van 21 november 2023 markeert een belangrijk moment voor liefhebbers van retro-gaming. Houd ons in de gaten voor verdere updates terwijl we ons voorbereiden op spannende reizen door buitenaardse invasies en intense gevechten.

Veelgestelde vragen
  • 1. Vraag: Wanneer wordt Irem Collection Volume 1 uitgebracht?
    • A: Irem Collection Volume 1 staat gepland voor release op 21 november 2023.
  • 2. Vraag: Welke games zijn opgenomen in Irem Collection Volume 1?
    • A: De collectie omvat Image Fight, Image Fight II en X-Multiply.
  • 3. Vraag: Zijn er fysieke releases van Irem Collection Volume 1?
    • A: Fysieke releases worden ook geproduceerd door Strictly Limited.
  • 4. Vraag: Kan ik de NES- en PCE Engine-versies van Image Fight in deze collectie spelen?
    • A: Ja, beide versies zijn opgenomen in Irem Collection Volume 1.
  • 5. Vraag: Wat maakt X-Multiply uniek onder de shoot ’em up-spellen?
    • A: X-Multiply valt op door zijn mix van sciencefiction en biologische elementen, griezelig kunstontwerp en boeiende soundtrack, en biedt een unieke game-ervaring in het shooter-genre.