Irem Collection Volume 1: Drie legendarische shoot’em-ups

Irem Collection Volume 1: Drie legendarische shoot’em-ups

Samenvatting:

Fans van exclusieve Japanse shoot ’em up-games hebben iets om naar uit te kijken met de aanstaande release van Irem Collection Volume 1 voor Switch en andere platforms. Deze collectie bevat drie legendarische games uit de Arcade Gears-serie, namelijk Image Fight, Image Fight II en X Multiply. In dit artikel gaan we dieper in op de plot en gameplay-mechanismen van elke game, en wat spelers kunnen verwachten van de limited edition en collector’s editions van de collectie.

Of je nu al heel lang fan bent of nieuw bent in het genre, lees verder om erachter te komen waarom Irem Collection Volume 1 een must-have is voor je gamecollectie.


Over Irem Collection Volume 1

Irem Collection Volume 1 is een aanstaande release die vijf legendarische shoot ’em up-games uit Japan bevat. Dit bijgewerkte eerbetoon aan de Arcade Gears-serie bevat drie van de beste games in het genre: Image Fight, Image Fight II en X Multiply. We gaandieper in op de plot en gameplay-mechanismen van elke game, en wat spelers kunnen verwachten van de limited edition en collector’s editions van de collectie.

video
play-rounded-fill

Image Fight

Image Fight is een verticaal scrollende shoot ’em up-game die voor het eerst verscheen in 1988. Het werd destijds een van de meest succesvolle tafelarcadegames in Japan en wordt door veel fans nog steeds beschouwd als een van de beste shmups ooit gemaakt. De plot van de game speelt zich af in het jaar 20XX, waar de maan instort na een explosie veroorzaakt door buitenaardse wezens. De speler moet een gelijknamig trainingsproces doorlopen dat “Image Fight” wordt genoemd voordat ze mogen deelnemen aan het gevecht en de indringers kunnen afweren.

Het aankomende deel van de Irem Collection zal de arcadeversie, de PC Engine/TurboGrafx-versie en de NES-versie uit 1990 bevatten. Elke versie heeft zijn unieke kenmerken en gameplaymechanismen waar spelers van zullen genieten.

Image Fight II

Image Fight II werd in 1992 uitgebracht in Japan, na het succes van het eerste deel. Helaas heeft de game het westen nooit gehaald, met uitzondering van een release voor de Wii Virtual Console. De game speelt zich af in het jaar 2051, waar de buitenaardse krachten opnieuw proberen de mensheid uit te roeien. De speler moet de rol van piloot Sho, de hoofdpersoon in het verhaal, overnemen en overstappen op een nieuwe generatie schepen. De verhaallijn is uitstekend, met visuele scènes die doen denken aan animes die speciaal bedoeld zijn voor de PC-Engine SUPER CD-ROM-versie, die het verhaal versterken en diepte en een tweede dimensie aan deze game toevoegen, waardoor Sho een echte held wordt in deze ongeëvenaarde benadering van een SHMUP-verhaallijn bouwen.

X Multiply

X Multiply is een side-scrolling shooter die oorspronkelijk in 1989 werd uitgebracht voor arcade (M72). De combinatie van sciencefiction en biologische elementen maakt X Multiply buitengewoon, ook al vloog het onder de radar van veel spelers.

De speler bestuurt een geminiaturiseerd schip dat wordt “geïnjecteerd” in een duidelijk mensachtig lichaam en gebruikt tentakels die aan zijn schip zijn bevestigd om buitenaardse parasieten te bestrijden die mensen doden in gedetailleerde en sinister ontworpen stadia die zich in dat lijk bevinden. X Multiply onderscheidt zich van andere shoot ’em up-games door zijn unieke kenmerken en ontwerpelementen, waardoor het een must-play is voor fans van het genre.

Limited en Collector’s Editions

De limited edition en collector’s editions van Irem Collection Volume 1 zijn iets om te aanschouwen voor verzamelaars en fans van de serie. De gelimiteerde editie zal een exclusief titelbladontwerp en een Engelse handleiding bevatten, waarvan slechts 4.000 exemplaren beschikbaar zijn. De collector’s edition wordt geleverd in een premium collectorbox, compleet met originele soundtracks op drie cd’s, een visueel compendium, een collectormunt en een pakket retroprintmateriaal, waarvan slechts 2.000 exemplaren beschikbaar zijn.

Voor degenen die de volledige collectie willen hebben, biedt Strictly Limited Games bundels van zowel de limited edition als de collector’s edition, inclusief de aankomende volumes 1 tot 5 van de Irem Collection in een exclusief ontworpen slipcase. De limited edition-bundel is beperkt tot 3.000 individueel genummerde exemplaren voor Switch, terwijl de collector’s edition-bundel 1.000 individueel genummerde exemplaren zal hebben voor Switch.

Conclusie

De aanstaande release van Irem Collection Volume 1 voor Switch en andere platforms is een must-have voor fans van het shoot ’em up-genre. Met drie legendarische games in de collectie zullen spelers urenlang genieten van snelle actie en meeslepende gameplay. Daarnaast bieden de limited editions en collector’s editions van de collectie iets speciaals voor verzamelaars en fans van de serie. Maak je klaar om deel te nemen aan de strijd en de buitenaardse indringers af te weren in Irem Collection Volume 1.

Veelgestelde vragen
  • Wat is Irem Collection Deel 1?
    • Irem Collection Volume 1 is een aankomende release die drie legendarische shoot ’em up-games uit Japan bevat, namelijk Image Fight, Image Fight II en X Multiply.
  • Op welke platforms is Irem Collection Volume 1 beschikbaar?
    • Irem Collection Volume 1 zal beschikbaar zijn op Switch en andere platforms, hoewel specifieke details nog niet zijn vrijgegeven.
  • Wanneer wordt Irem Collection Volume 1 uitgebracht?
    • Een release is gepland voor 2023, maar specifieke details zijn nog niet vrijgegeven.
  • Welke versies van Image Fight zullen in de collectie worden opgenomen?
    • Het aankomende deel van de Irem Collection zal de arcadeversie, de PC Engine/TurboGrafx-versie en de NES-versie uit 1990 bevatten.
  • Wat zijn de limited editions en collector’s editions van Irem Collection Volume 1?
    • De gelimiteerde editie bevat een exclusief titelbladontwerp en een Engelse handleiding, terwijl de collector’s edition wordt geleverd in een hoogwaardige verzamelbox, compleet met originele soundtracks op drie cd’s, een visueel compendium, een verzamelmunt en een pakket retro drukwerk.