James Pond Codename: Robocodon Eshop

James Pond Codename: Robocodon Eshop

James Pond, een knaller uit het verleden, kwam stilletjes naar de Nintendo Switch eshop.

video
play-rounded-fill

Video credits; VICIOGAME Retro Games

James Pond geschiedenis

Voor degenen die het misschien niet weten, James Pond was een reeks 2D-platformspelers die in de jaren 90 uitkwamen voor talloze systemen, inclusief Nintendo. De serie speelde James Pond, een aquatische parodie van ieders favoriete Britse geheim agent, terwijl hij vocht tegen de machinaties van de kwaadaardige Dr. Maybe.

Ondanks zijn rare settings, bevat de serie een aantal nostalgische herinneringen voor gamers die de spellen terug speelde toen ze voor het eerst uitkwam.

video
play-rounded-fill

Video credtis: ContraNetwork

Over James Pond Codename:Robocod

Is een port van het tweede spel in de reeks van de Switch in al zijn 16-bits glorie. In dit uitje reist James Pond naar de Noordpool, waar Dr.Maybe de werkplaats van Santa heeft overgenomen als onderdeel van zijn nieuwste plan voor wereldheerschappij.

De game introduceert ook een nieuwe power-up voor Pond, een robotpak waarmee hij zijn lichaam naar boven kan strekken om hoge gebieden te bereiken. Zoals verwacht, is de plot van dit spel extreem dwaas, maar misschien te verwachten van een serie genaamd “James Pond”.

Argos en fysiek

Als een laatste rariteit voor deze vreemde release, James Pond Codenaam: Robocod was een van de spellen die de Britse retailer Argos probeerde “fysieke versies” van te verkopen. Om een korte samenvatting te geven, deze “fysieke versies” bestonden uit een Switch-downloadcode in een lege fysieke doos, zonder echte gamecard.

Ad