Joy-Con Drift class-action rechtszaak aangespannen

Joy-Con Drift class-action rechtszaak aangespannen

Het advocatenkantoor Chimicles, Schwartz Kriner en Donaldson-Smith (CSK&D) hebben hun rechtszaak officieel aangespannen tegen Nintendo, waarschijnlijk met het verzamelen van alle gegevens die ze nodig hadden.

CSK&D’s claim

CSK&D heeft een class action-rechtszaak aangespannen tegen Nintendo of America, Inc. (“Nintendo”) voor claims met betrekking tot vermeende defecten in de Joy-Con-controllers die deel uitmaken van Nintendo Switch-gameconsoles.

De klacht, ingediend bij de District Court in de Verenigde Staten voor het Western District of Washington, beweert dat de joysticks op joy-con-controllers defect zijn, waardoor gebruikers driftproblemen ondervinden.

De klacht stelt met name dat de joystick op de Joy-Con-controllers automatisch bewegingen registreert wanneer de joystick niet door de gebruiker wordt bestuurd en het spelen van de gameplay verstoort.

De klacht, ingediend namens kopers van Switches en Joy-Con-controllers, brengt claims met zich mee op grond van verschillende statuten voor consumentenbescherming en verschillende claims op het gebied van garantie en common law.

Als je geïnteresseerd bent in het lezen van de volledige details over de rechtszaak, kunt u die hier vinden via de officiële website van CSK & D; https://chimicles.com/wp-content/uploads/2019/07/Class-Action-Complaint-Nintendo-Joy-Con.pdf 

Nintendo heeft niet gereageerd …. nog

Op het moment van schrijven is er nog geen officiële reactie op deze claim van Nintendo.

Heb jij wel eens problemen ondervonden met betrekking tot je Joy-cons?

Ad