Kimishima: “20 miljoen+ verkopen Nintendo Switch in 2018”

Kimishima: “20 miljoen+ verkopen Nintendo Switch in 2018”

De president van Nintendo, Kimishima, heeft tegen het Japanse Kyoto Shimbun laten weten dat Nintendo als doel voor zichzelf heeft om alleen al in het fiscale jaar van 2018 meer dan 20 miljoen Nintendo Switch systemen over de toonbank te laten gaan.

Thinking big Kimishima-san!

Fiscale jaar Nintendo Switch

Het fiscale jaar voor de Nintendo Switch loopt van 1 april 2018 tot 31 maart 2019. Let op: dit zijn dus al 20 miljoen in die specifieke periode, onafhankelijk van het totaal aantal verkopen.

Kimishima hoopt dit te bewerkstelligen door met spellen te komen die nieuwe speel-stijlen mogelijk maken. Maar ook willen ze meer gebruik maken van DLC om spellen van een langere levensduur te voorzien. Iets wat ze tot nu toe met bijvoorbeeld een Legend of Zelda  – Breath of the Wild meer dan gelukt is. Als we daar even Super Mario Odyssey langs zetten, dan is het nog steeds onze mening dat daar DLC voor had moeten komen, of in ieder geval aangekondigd moeten worden (Direct in Januari maybe??)

De Nintendo Switch lanceerde op 3 maart 2017. Op het moment zijn er al meer dan tien miljoen exemplaren van de Nintendo Switch verkocht. De prognose voor het eerste fiscale jaar was ingeschat op 14 miljoen.

Mocht Nintendo’s nieuwe doel behaald worden, zijn dit meer dan 34 miljoen systemen aan het begin van april 2019!

Als pure Nintendo-entiteit kunnen we Nintendo het alleen maar toewensen!