Kirby and the Forgotten Land – Kirby precies goed in 3D krijgen

Kirby and the Forgotten Land – Kirby precies goed in 3D krijgen

Hoewel de Kirby-franchise al drie decennia bestaat, heeft deze nooit echt geëxperimenteerd met echte 3D-gameplay. Dit veranderde met de release van Kirby and the Forgotten Land dit jaar. Blijkbaar heeft het team het voor elkaar gekregen, maar dat betekent niet dat het transformeren van Kirby van 2D naar 3D een eenvoudige operatie was.

Shinya Kumazaki en Tatsuya Kamiyama bespraken de oprichting van Kirby and the Forgotten Land in een recent interview met het Japanse tijdschrift Nintendo Dream. Daarnaast was ontwerper Yuki Endo aanwezig bij het gesprek.

Als Kirby and the Forgotten Land niet aan de verwachtingen heeft voldaan, heeft het team volgens Kamiyama mogelijk geruime tijd geen kans meer om een ​​3D-game te ontwikkelen. Endo zei verder dat er, althans aanvankelijk, “verschillende stemmen van scepsis binnen de organisatie waren.” Kumazaki en Kamiyama drongen echter aan op 3D en HAL concludeerde dat het mogelijk zou zijn om het project na de eerste ontwikkelingsfase te voltooien.

Druk om te slagen

Kamiyama: Zeker! Er was een enorme druk dat we dit niet verkeerd konden doen. We waren van mening dat als dit project zou mislukken, het lang zou duren voordat we de kans kregen om met HAL Laboratory samen te werken aan een ander 3D-spel, dus we waren opgetogen dat het een succes was.

Kumazaki: Natuurlijk is ons personeel altijd toegewijd aan hun werk, maar we begrepen dat dit een ideale kans was. We geloofden dat we de capaciteit hadden om de taak uit te voeren; we hadden gewoon een kans nodig. De voorbereidingen die HAL Laboratory had getroffen met games zoals Star Allies waren voltooid, en het begon erop te lijken dat dit iets was waar we op hadden gewacht om te ondernemen!

Kamiyama: We begonnen met onze opgebouwde kennis in 3D-actiegames, zoals Kirby’s Blowout Blast op de Nintendo 3DS, en kregen waardevolle inzichten als regisseur van de game. Door deze ervaringen kregen we een goed beeld van wat grootschalige ontwikkeling zou inhouden. Dit diende op zijn beurt als basis voor de daaropvolgende ontwikkeling.

Endo: Toen we de game oorspronkelijk begonnen te ontwikkelen, waren er veel sceptici binnen het bedrijf die zeiden: “Kunnen we echt een 3D-actie Kirby-game maken?” Maar te midden van de stemmen van “Laten we de volgende game ook 2D maken”, pleitten Kumazaki en Kamiyama voor 3D. Terwijl we ons afvragen: “Kunnen we dit echt bereiken?” we hebben de eerste paar foto’s gemaakt, waarna ik me realiseerde: “Ja, dat kunnen we!” Bij het ontwerpen van de rest van de game hebben we rekening gehouden met het fantastische gevoel dat we weten dat we het kunnen bereiken.

Rationale achter het maken van de levels

Endo: Toen ik plotseling de opdracht kreeg om een ​​3D-actiespel te maken, had ik geen idee wat wel of niet haalbaar was. Dus begon ik na te denken over hoe Kirby omgaat met een 2D-omgeving, analyseerde ik elke methode afzonderlijk en dacht ik na: “Als ik deze 3D zou maken, hoe zou die eruit komen te zien?” Maar als we deze 2D-stukken gewoon naar 3D zouden converteren, zou er niets veranderen, dus we onderzochten elk punt afzonderlijk en begonnen ze te verbeteren zodat ze in 3D konden werken.

Geen eenvoudige conversie van 2D naar 3D?

Endo: Zelfs als we het naar 3D konden omzetten, bleef het idee bestaan ​​dat actiegames op dit moment meestal niet positief worden gezien. Om een ​​spel te bouwen waarin de speler het universum kon verkennen terwijl hij vorderde, hebben we enorme podia ontworpen met behoud van het concept van het voltooien van 3D-niveaus. Door de opener op een breed podium te plaatsen, konden we de spanning van het hele spel weergeven.

Over Kirby en de Vergeten Wereld

In een prachtige 3D-platformgame ga je met Kirby mee op een spannende reis door een mysterieus rijk. Bestuur de machtige roze puffball Kirby en navigeer vrijelijk door 3D-levels terwijl je een fascinerende omgeving verkent vol met verlaten monumenten uit een oude beschaving – een winkelcentrum? Gebruik vijandelijke krachten zoals Sword en Ice om je omgeving aan te vallen en te verkennen! Welke avonturen wachten Kirby? Haal diep adem en bereid je voor op een ervaring van je leven!