Kirby ontwikkelaars; Ruimte voor zowel 2D/3D Kirby-games in de toekomst

Kirby ontwikkelaars; Ruimte voor zowel 2D/3D Kirby-games in de toekomst

Kirby and the Forgotten Land is een fantastische game die net is uitgebracht.

The Washington Post sprak met Kei Ninomiya van Nintendo’s Entertainment Planning and Development Department (EPD) Production Group Two, Shinya Kumazaki, algemeen directeur van HAL Laboratory, Tatsuya Kamiyama, directeur van HAL Laboratory, en Yuki Endo, level design director van HAL Laboratory, over de nieuwe game en de toekomst van de Kirby-franchise. Ze werden ondervraagd over de toekomst van Kirby en of ze wilden overstappen op 3D-actie voor de langlopende Kirby-serie, die tot nu toe beperkt was tot 2D-actie. Zowel 2D- als 3D Kirby-games hebben volgens Shinya Kumazaki een plaats in het Kirby-universum.

Hij zei dat het team er altijd naar streeft om nieuwe en interessante Kirby-games te produceren, zowel in 2D als in 3D.

2D/3D Kirby-games in de toekomst?

V: Denk je dat dit in de toekomst een permanente progressie van Kirby-avonturengames zal zijn?

Ninomiya: We hebben Kirby kennis laten maken met het 3D-actie/platformgame-genre, waarbij hij alle klassieke kwaliteiten van de serie met zich meebracht, zoals continue, feelgood-actie en opwinding. We hebben componenten toegevoegd die geavanceerde spelers zouden testen terwijl de game speelbaar bleef. Wat we met deze game hebben bereikt, heeft volgens mij extra mogelijkheden geopend voor toekomstige Kirby-games.

In de toekomst zijn we van plan voort te bouwen op dit momentum door nieuwe genres en manieren om te spelen te verkennen.

Kumazaki: Hoewel een complete 3D-game een verfrissende nieuwe esthetiek is voor de Kirby-serie, is het niet per se de norm om vooruit te komen.

Nintendo deelt ons standpunt, en dit is iets wat we vaak bespreken. We willen onszelf pushen om frisse en inventieve Kirby-games te bouwen die verder gaan dan wat momenteel haalbaar is. Dit spel was het hoogtepunt van een van die taken. We zullen blijven experimenteren met vallen en opstaan, in plaats van ons te beperken tot 3D.

Met dat in gedachten kan ik één ding zeggen: “Kirby and the Forgotten Land” heeft zulke belangrijke veranderingen teweeggebracht dat het als een “mijlpaal” in de lange geschiedenis van de serie kan worden beschouwd.