Koei Tecmo – Atelier Ryza 2 – Niet gecensureerd in het Westen

Koei Tecmo – Atelier Ryza 2 – Niet gecensureerd in het Westen

De meeste aantrekkingskracht van de Atelier Ryza-serie kwam voort uit de ronde vrouwelijke cast – vooral omdat hoofdrolspeler Ryza hilarisch geproportioneerde dijen had.

Maar de uitgever van Atelier Ryza 2: Lost Legends and the Secret Fairy moest enkele angsten onder ogen zien over hoe deze aantrekkelijke personages in het komende vervolg zouden worden geportretteerd.

TGS 2020 protest

Op TGS 2020 hadden fans gemerkt dat er twee verschillende varianten van de trailer van de game op het net werden uitgebracht: een van Gust / Nintendo en een van Sony. Het belangrijkste verschil was de afbeelding van het speelbare partijlid Serri, die in Sony’s versie van de trailer wat extra mist over haar blootgestelde benen had.

Omdat internet het internet is, leidde dit tot verontwaardiging van fans die bezorgd waren dat het steeds agressievere censuurbeleid van Sony zou knoeien met de inhoud van de game.

Koei Tecmo stapt in

Er was zoveel discussie dat Koei Tecmo America een officiële verklaring moest uitgeven waarin hij verklaarde dat de game in het westen geen enkele vorm van censuur zou krijgen.

Geen directe zorgen voor Nintendo Switch

Hoewel de Nintendo Switch-release van de game de minste kans van het stel is om enige vorm van censuur te krijgen, is het zeker te horen dat Koei Tecmo de fans geeft wat ze leuk vinden aan de serie.

Ad